FDP’den Berlin Adalet Senatörlüğü’ne sert tepki: İstifa etsin!

Güncelleme Tarihi:

FDP’den Berlin Adalet Senatörlüğü’ne sert tepki: İstifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 11:47

Berlin Savcılığı’nın Spiegel dergisinin haberine dayanarak Maliye Bakanı ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner hakkında, çıkar sağlama zannıyla ön soruşturma başlatmasına FDP’den sert tepki geldi. FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, Sol Partili Adalet Senatörü’nün istifasını istedi.

Haberin Devamı

BERLİN Adalet Senatörü Lena Kreck’in istifa etmesi gerektiğini söyleyen FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, “İstifa etmese bile en azından başsavcıyı görevden alması gerekiyor” dedi. Kubicki, dokunulmazlığın kaldırılmasına savcılığın değil, sadece Federal Meclis’in karar verdiğine dikkat çekti. Aynı zamanda Federal Meclis Başkan Yardımcısı olan Kubicki, Berlin Senatosu’nun, başkenti “Ahlaki açıdan tamamen mahvetme” sürecinde olduğu eleştirisinde de bulundu. Yolsuzlukla mücadele kuruluşu Transparency Deutschland ise Berlin yargısının kararını memnuniyetle karşıladı. Transparency Deutschland avukatı Wolfgang Jaeckle Funke Medya grubu gazetelerine verdiği demeçte “Hukuk devleti aynı zamanda ve özellikle bir bakana eleştirel bir gözle bakmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘ALIŞILMADIK BİR DURUM DEĞİL’
Öte yandan Maliye Bakanlığı’ndan bir sözcü, devam eden adli inceleme nedeniyle iddialar hakkında ayrıntılı yorum yapmak istemedi ancak genel anlamda, “Bakanların veya müsteşarların her türlü kurum için tebrik mesajı yazmasının veya etkinliklerde yer almasının hiç de alışılmadık bir durum olmadığını” söyledi. Sözcü ayrıca tüm bakanlık yönetiminin göreve geldiklerinde çalışanların mali işlemlerine ilişkin bakanlık iç yönergelerine ‘gönüllü’ olarak uyduklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!