Faeser’den ‘aile birleşimi’ hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Faeser’den ‘aile birleşimi’ hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 15:55

Almanya’da iltica yasalarının sertleştirilmesi ve sığınmacı sayısına ‘üst sınır’ getirilmesi tartışılırken, Federa İçişleri Bakanı Nancy Feaser, sığınmacıların aile birleşimini kolaylaştıracak bir tasarı hazırladı.

Haberin Devamı

AİLE ve İstihdam Piyasası’na Entegrasyon Yasası’nda yapılması öngörülen değişikliğe göre, geçici koruma statüsündeki sığınmacılar, 2016 öncesindeki gibi aile birleşiminde mülteci statüsündekilerle aynı haklara sahip olacak. DW Türkçe’nin Welt am Sonntag gazetesinden derlediği habere göre, aile birleşimi çerçevesinde Almanya’ya getirilebilecek aile ferdi sayısındaki kısıtlamanın da kaldırılması öngörülüyor. Tasarıyla, Almanya’ya yanında refakatçisiz gelmiş ve reşit olmayan geçici koruma altındaki çocuk ve gençler için önemli kolaylıklar var. Tasarıya göre, bu durumdaki çocuk ve gençlerin hem anne ve babası hem de kardeşleri Almanya’ya gelebilecek. Öncesinde kardeşlerin Almanya’ya kabul edilmesi için anne ya da babanın Almanya’da geçici koruma statüsü kazanmış olması gerekiyordu.

Faeser’den ‘aile birleşimi’ hamlesi


Haberin Devamı

İSTİHDAMA ERİŞİM KOLAYLAŞACAK
İltica başvurusunda bulunanlar ile başvurusu reddedilmesine rağmen ülkede kalmasına müsamaha gösterilenlerin istihdam piyasasına erişimi de kolaylaştırılacak. Tasarıda, bu iki grupta yer alan ve 7 Aralık 2021 tarihi öncesinde Almanya’ya giriş yapanlara çalışma izni tanınıyor. Ancak bu izin, Federal İstihdam Dairesi’nin onayına bağlı olacak. ‘Güvenli’ olarak sınıflandırılan menşe ülkelerden gelenler, kimlik tespitini engellemek için direnenler ve iltica başvurusu ‘geçersiz’ ya da ‘dayanaksız’ olduğu gerekçesiyle reddedilenler, çalışma izninden yararlanamayacak. Faeser’in, taslak halindeki düzenlemeyle topluma daha hızlı entegrasyonu hedeflediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!