Evden çalışmak daha çok strese neden oluyor

Güncelleme Tarihi:

Evden çalışmak daha çok strese neden oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 10:53

Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından yapılan bir araştırma, evde çalışmanın çalışanları daha fazla strese soktuğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da korona salgınıyla mücadele kapsamında birçok işyerinde zorunlu olarak uygulanmaya başlayan evde çalışma (Home office) uygulaması birçok şirket tarafından tercih edildi. Salgının etkileri geçmesine rağmen bazı şirketler uygulamayı devam ettiriyor. Ancak Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından yapılan bir araştırma, evde çalışmanın çalışanları daha fazla strese soktuğunu ortaya koydu. Yapılan araştırmada evde çalışanların yüzde 28’sinin yaptıkları fazla mesainin parasını alamadıkları belirtildi. Buna ek olarak, yöneticilerin her üç çalışandan birinin normal mesai saatleri dışında, örneğin cep telefonuyla ulaşılabilir olmasını istiyor. Çoğu zaman evde çalışanlar iş yerinde çalışanlara kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla bu durumla karşılaşıyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 46’SI MOLALARI KISALTIYOR
Araştırmaya göre, evde çalışanların akşam 23.00’a kadar çalışıp tekrar erken başlama olasılığı çok daha yüksek. Ayrıca evde çalışanların yüzde 46’sı molalarını kısaltmak zorunda kalıyor ve hatta bazı durumlarda mola yapmıyor. Evde çalışanların yüzde 47’si boş zamanlarında genellikle doğru düzgün işten kopamadıklarını belirtti. DGB, evden çalışmayı tüm çalışanlar için düzene sokacak ve bağlayıcı hale getirecek bir yasa çağrısında bulundu. DGB lideri Yasmin Fahimi Süddeutsche Zeitung’a verdiği demeçte, iş sürelerinin düzene sokulmamasının çalışanın sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Fahimi, “Evde çalışma için yasal bir düzenleyici çerçeve ile çalışanların hakları ve kendi kaderlerini tayin hakkı güçlendirilebilir” dedi. Almanya’da pandemiden bu yana, evde çalışan insanların oranı önemli ölçüde arttı. Korona öncesinde bu oran sadece yüzde 4 iken, salgın sırasında yüzde 27 ile zirve yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!