Katliamı arkadaşı önledi!

Güncelleme Tarihi:

Katliamı arkadaşı önledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 17:43

Almanya’nın Essen kentinde Müslümanlar ve siyahiler başta olmak üzere önüne geleni öldürmeyi ve kendisinin de gittiği Don Bosco Lisesi’nde bombalı eylem planı yaptığı belirlenen 16 yaşındaki bir genç, bir arkadaşının ihbarı üzerine yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BU sabah erken saatlerde harekete geçen özel tim, 16 yaşındaki öğrencinin yaşadığı eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada Nazi sembolleri ve gamalı haç ele geçirilirken, patlayıcı madde imalatıyla ilgili birçok materyal da bulundu.

Katliamı arkadaşı önledi

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Herbert Reul, karakola götürülerek ifadesine başvurulan gencin Neonazi olduğunu itiraf ettiğini belirtti. Gözaltına alınan gencin kendisinin de gittiği okula bombalı eylemini yarın gerçekleştirmeyi planladığını söylediği açıklandı.

Katliamı arkadaşı önledi


KRV Eyalet Başbakan Yardımcısı Joachim Stamp, “Neonazi bir terör eylemi engellendi” derken, pazar günü yapılacak seçimlere SPD’nin başbakan adayı olarak katılacak olan Essen’li Thomas Kutschay, tam bir şok yaşadıklarını söyledi. Essen’de planlanan bombalı eylem, 19 Şubat 2000 tarihinde aşırı sağcı bir teröristin Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde planlı olarak silahlı saldırıda bulunarak 4’ü Türkiye kökenli 9 göçmeni öldürdüğü katliamı hatırlattı. Gözaltına alınan aşırı sağcı gencin ailesinin oğullarının planından haberdar olmadığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!