Esrarın yasalaşmasında ilk adım atıldı

Güncelleme Tarihi:

Esrarın yasalaşmasında ilk adım atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 15:21

Almanya’da esrar kullanımının belirli koşullarda yasalaştırılmasını içeren ‘Esrar Yasa Tasarısı’ Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, hedefin uyuşturucu kaçakçılığına ve kullanımana karşı mücadele olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

TASARIDA, 18 yaşından büyüklerin esrar kullanımının ‘uyuşturcu cürümü’ olarak görülmemesi yer alırken, Bakan Lauterbach, atılan bu adımın uyuşturucu politikasında bir dönüşüm olduğunu söyledi. Aynı zamanda çocuk ve gençlere uyuşturucu kullanımından uzak durmaları için ‘Yasal, ama…’ sloganıyla bir kampanya başlatacaklarını da açıkladı. Çocuk ve gençlerin “Ben bu yaşta uyuşturucu kullanırsam beynime zarar veririm. Beynime zarar verince de yüksek öğrenim göremeyip kendi geleceğime zarar veririm” bilincine varmaları için bu kampanyanın daha çok kullandıkları sosyal medyada sürdürüleceğini de belirtti. Alman Bakan, “Esrar kullanımı çocuklar için çok tehlikelidir” derken, ailelere “Çocuklarınızı ve gençleri uyuşturucu kullanmaktan uzak tutun” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Esrarın yasalaşmasında ilk adım atıldı

İŞTE TASARIDAKİ MADDELER
Eyaletler Meclisi onay vermese bile, Federal Meclis’te kabul edilmesi halinde gelecek yılın başından itibaren yasalaşması öngörülen tasarıda şunlar yer aldı:
* Yetişkinler kendi kullanımları için 3 adet kenevir bitkisi yetiştirebilecek. Satmama koşuluyla dernek ve cemiyetlerin de üyelerinin kullanımı için kenevir yetiştirmelerine izin verilecek.
* 25 grama kadar esrar bulundurmak suç sayılmayacak.
* Esrar kullanımı ve tüketimi ile kenevir yetiştirmek için reklam yapılması yasak olacak.
* Okullara, çocuk yuvalarına ve spor yapılan yerlere 200 metreden daha az mesafede uyuşturucu kullanımı yasak olacak.
* Kendileri kenevir yetiştiren dernek ve cemiyetlerin üye sayısı 500’ü geçmeyecek.
* 25 gram esrar bulundurma koşuluna riayet edilip edilmediğinin belirlenmesi için kontroller artırılacak.
* Dernek ve cemiyet üyeleri en az 18 yaşında olacak ve ancak kendilerine günde en fazla 25 gram veya ayda da en fazla 30 gram esrar verilebilecek.
* 18-21 yaşları arasında olanlara ayda verilecek 30 gram esrarının etken maddesindeki THC oranı yüzde 10’su geçmeyecek.
* Evlerde veya bahçelerde ancak çocukların ve 18 yaşındakilerin ulaşamayacağı yerlerde kenevir yetiştirilmesine izin verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!