Eski sözcüden şok sözler! ‘Göçmenleri gaz odalarında...’

Güncelleme Tarihi:

Eski sözcüden şok sözler ‘Göçmenleri gaz odalarında...’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 15:08

Almanya’da uzun yıllar aşırı sağcı Almanya için Alternatif’in (AfD) basın sözcülüğü görevinde bulunan Christian Lüth’ün ülkeye gelen göçmenlerin vurulabileceğini veya gaz odalarına sokulabileceğini söylediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Zeit gazetesinde yer alan haberde, eski AfD’nin basın sözcüsü Lüth’ün Lisa Licentia adlı YouTuber ile 23 Şubat’ta bir akşam yemeğinde görüştükleri ve orada göçmenler için ağır ifadeler kullandığı iddia edildi. Haberde, Lisa Licentia’nın görüşmede, “Daha fazla göçmenin gelmesi sizin çıkarınıza olacakmış gibi geliyor mu?” şeklinde sorusuna Lüth’ün, “Evet. Çünkü o zaman AfD daha iyi olacak. Yine de hepsini vurabiliriz. Bu hiç sorun değil. Ya da gaz odalarına sokabiliriz ya da ne istersen. Umurumda değil” ifadeleriyle cevap verdiği belirtildi. Görüşmenin görüntülerinin bu akşam Pro 7 televizyonunda gösterileceği ifade edilen haberde, Lüth’ün, “Almanya’nın durumu ne kadar kötüye giderse AfD için o kadar iyi olur. Tabii ki durum çocuklarımız açısından çok kötü” dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

‘BUNLARI GAULAND’LA KONUŞTUK’
Bu sözleri söylediğinde AfD basın sözcülüğü görevinde bulunan Lüth, gizli kamerayla çekildiğinin farkında değildi. Lüth’ün konuştuğu YouTube fenomeni Lisa Licentia da aşırı sağ görüşlüydü ama bu çevreden çıkmak istiyor. Bu nedenle ProSieben kanalından bir gazeteci arkadaşına haber veriyor. O da konuşmayı gizli kamerayla çekiyor. Görüntü kaydını gören Die Zeit gazetesi, bu sözlerin öyle şaka mahiyetinde söylenmediği, tam tersine Lüth’ün bu sözleri söylerken çok ciddi olduğuna dikkati çekti. Lüth, Berlin Mitte’de Newton Bar’daki görüşme kayıtlarında, hep “Önemli olan AfD’nin güçlenmesi” diye vurguluyor. Almanya’da durumun kötüleşmesinin ülkeyi AfD’nin kucağına iteceğini söylüyor. Bu nedenle Almanya’da durumun kötüleşmesi için çalışma yapmak gerektiğini anlatıyor: “Eğer ülkede durum iyiye giderse, AfD’nin oyları yüzde 3 olur. Bunu istemiyoruz. Bu nedenle bir taktik geliştirmek lazım. Ne kadar kötüye gidebilir Almanya? Biz ne kadar kışkırtabiliriz? Öyle. Zor, çok zor. Bunların hepsi Gauland’la konuşuldu.”
Lüth bunları anlatırken, devamlı AfD yöneticilerinden telefonlar geliyor ve telefonla konuşuyor.

Lüth’ün ari ırkına ait olduğunu söylediği ve kendisini faşist olarak nitelendirdiğinin medyada yer almasının ardından basın sözcülüğü görevine ara verilmiş, ırkçı izne gönderilmişti. Bu son çıkan haberlerin ardından Lüth’ün işine son verildi.

 

BAKMADAN GEÇME!