Eski Büyükelçi Karslıoğlu, vedaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Eski Büyükelçi Karslıoğlu, vedaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 12:13

TDU, bayramın ikinci günü bayramlaşma etkinliği düzenledi. Bayramlaşmaya katılan Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer, Alman Meclisi’nin 2 Haziran’da 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırım’ olarak tanımasına tepki olarak Ankara’ya çağrılan eski Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun, veda için Berlin’e geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Eski Büyükelçi Karslıoğlu, vedaya geliyor

BERLİN Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan’ın ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma etkinliğine Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Başar Şen ve Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Remzi Kaplan, Ufuk Gezer ve Başar Şen yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı olumsuz etkilere değindi.

Maslahatgüzar Gezer, “Bayramlar ulusları birbirine kaynaştırır. 15 Temmuz’da milletçe travma yaşadık. Ama bunu artık geride bıraktık. Büyükelçilik olarak son üç ayda çok yoğun ve stresli günler yaşadık. Yoğun mesai harcadık. Türk-Alman ilişkileri önemli derecede iyileşme yaşadı. Gelecekte daha coşkulu bayramlar yaşayacağız. Bu yoğun günlerde sizlerle birlikte olduğumuzda sizden aldığımız enerji ile daha yoğun ve verimli çalışıyoruz. Sizlerden beklentim çocuklarınıza geleneklerimizi ve göreneklerimizi aktarın” dedi.

Haberin Devamı

29 EKİM’İ BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Maslahatgüzar Gezer, ayrıca Türk Alman siyasi ilişkilerinin düzelme yoluna girdiğini ve bunun sonucu olarak da Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun veda için Berlin’e geri döneceğini söyledi. Gezer, “Gelip veda edecek. Tam olarak ne zaman geri geleceği henüz belli değil. Ama aranıza geri gelecek. Birlikte 29 Ekim coşkusunu yaşayacağız” dedi.

Büyükelçi Karslıoğlu, 2 Haziran’da Federal Meclis’in 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımasından birkaç saat sonra Ankara’ya çağrılmıştı. Karslıoğlu’nun yerine Ali Kemal Aydın, Berlin Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!