Erciyes’ten şehir merkezine patenle indi

Güncelleme Tarihi:

Erciyes’ten şehir merkezine patenle indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 12:17

Almanya’da yaşayan Zekeriya Yüksel (54), tatil için gittiği memleketi Kayseri’de, Erciyes Kayak Merkezi’nden patenle şehir merkezine indi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Mönchengladbach şehrinde yaşayan 3 çocuk babası Zekeriya Yüksel, birçok spor dalıyla uğraştı, sosyal medyadan izlediği videolarla da 2 yıl önce patene merak sardı. Bu alanda kendisini geliştiren, izlediği videolardan esinlenip Erciyes Kayak Merkezi’nden şehir merkezine inme hayali kuran Yüksel, tatil için memleketi Kayseri’ye gitti. Erciyes Kayak Merkezi’ne çıkan Yüksel, yaklaşık 40 dakikada şehir merkezine patenle inerek hayalini gerçekleştirdi. Aslında koşu yaptığını ve paten sürmeye bir hevesle başladığını belirten Yüksel, şunları söyledi:

Erciyes’ten şehir merkezine patenle indi

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALI’
“Vücut antrenmanları yaparak ellerimin üzerinde yürümeye çalışıyorum. Sosyal medyada İtalya ve Avustralya’dan insanları izledim. Patenleriyle ormandan iniyorlardı. Ben de ‘Oralara kadar gitmeme gerek yok, benim memleketimde Erciyes’im var’ dedim. Hayalim, Erciyes’ten inmekti. Bugün de hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum. Gençlere de tavsiye ediyorum. Paten sürebilmek için eğitim şart. Vücudu korumak gerekiyor. Gözlük ve kaskın mutlaka kullanılması gerekiyor. Elleri, ayakları ve diz kapakları korumak için ekipman takmak gerekiyor. Daha profesyonel bir seviyeye ulaşınca bazı ekipmanlar eksiltilebilir ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerekli. 54 yaşında olmama rağmen kendimi aktif hissediyorum. İleride Almanya’da şehirlerarası paten maratonları var. Onlara katılmayı düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Erciyes’ten şehir merkezine patenle indi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!