Enflasyon ve enerji krizi, güvenliği tehdit ediyor

Güncelleme Tarihi:

Enflasyon ve enerji krizi, güvenliği tehdit ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 10:49

Federal Kriminal Dairesi (BKA), artan enerji fiyatları ve yüksek enflasyon nedeniyle iç güvenliğe yönelik tehlikeden korkuyor. Geçen yıllardaki koronavirüs protestolarına benzer bir durum bekleniyor.

Haberin Devamı

Tagesspiegel gazetesi, BKA bünyesindeki iç yazışmalara dayanarak verdiği haberde, salgının başından bu yana koronavirüs önlemlerine karşı yapılan protestolara benzer bir durumun olabileceği belirtildi. Tehdit değerlendirmesine yönelik hazırlanan raporda, “Tehdit, nüfusun önemli bir kısmının siyasi kararlar nedeniyle varlıklarını tehdit eden durumları algılaması veya fiilen içine girmesi halinde beklenmelidir” denildi. Rapora göre, BKA, radikallerin de mevcut kriz durumunu kendi amaçları doğrultusunda kullanma girişimlerini kayıt altına aldı. Raporda, ‘ekonomik altyapıya’ yönelik saldırı çağrıları yapıldığı belirtildi. BKA raporlarında, DEAŞ’ın, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşın ve Avrupa’daki istikrarsız siyasi durumun istismar edilmesi çağrısında bulunduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı

‘İŞGALLER OLABİLİR’
Önceki yıllarda koronavirüs önlemleri karşıtlarının gerçekleştirdiği protestolarda olduğu gibi gösteriler ve suç eylemleri de bekleniyor. Buna ek olarak, enerji ve silah endüstrilerindeki şirketlerin sol kesim tarafından işgal edilmesi ve ablukaya alınması da söz konusu olabilir. Aşırı sağcıların ve koronavirüs önlemleri karşıtlarının siyasetçilere ve karar alıcılara karşı suç işlemesi, ‘şiddet içeren eylemlerde’ bulunması bekleniyor. BKA raporunda, koronavirüs önlemlerinin yeniden sıkılaştırılmasının sivil demokratik yelpazenin bir bölümünü de protesto ortamının kucağına itebileceği kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!