Enerji fiyatlarında artış tedirginliği de artırdı

Güncelleme Tarihi:

Enerji fiyatlarında artış tedirginliği de artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 11:15

Alman Kiracılar Birliği, milyonlarca dar gelirlinin enerji faturalarını ödemekte güçlük çekeceğini belirtirken, hükümete bu durumda olanlara yardım edilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da milyonlarca insanın enerji fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle önümüzdeki dönemlerde gelecek faturalarını ödeyemeyeceğine dikkat çekilirken, hükümetin özellikle dar gelirlilere yardım yapması istendi. Alman Kiracılar Birliği Başkanı Lukas Siebenkotten, fakirlik sınırında yaşayan insanların ödeme güçlüğü çekeceğini vurgularken, “Bu durumda olan milyonlarca insan vardır. Şimdiden bazı önlemler alınmazsa, önümüzdeki dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşanacaktır” diyerek uyarıda bulundu.

KONUT YARDIMI YAPILMALI
Lukas Siebenkotten, konut parası ödemelerinde reformun kaçınılmaz olduğunu belirtirken, enerji faturalarını ödeyemedikleri için daha şimdiden insanların kira sözleşmelerinin iptali tedirginliği yaşadıklarına da dikkat çekti. Başkan Siebenkotten, aylık net gelirleri 5 bin Euro’nun altında olan ailelere konut yardımı yapılmasını da önerdi. Ayrıca ödeme güçlüğü nedeniyle kira sözleşmelerinin iptalinin zorlaştırılmasını, hatta engellenmesini de talep etti.

Haberin Devamı

KÖKLÜ BİR REFORM PLANLANIYOR
SPD’li Almanya Başbakanı Olaf Scholz, özellikle dar ve orta gelirlilerin yükünü azaltmak için konut parası ödemeleriyle ilgili köklü bir reform planladıklarını yineledi. Başbakan Scholz, önümüzdeki haftalarda bu alanda planlanan değişikliklerin somutlaşacağını da söyledi. Planlanan reformumun içeriğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı halde SPD’nin kira sözleşmelerinin iptalinin 6 ay engellenmesinden yana olduğu ileri sürüldü. Alman Kiracılar Birliği Başkanı Siebenkotten, bu sürenin çok kısa olduğu görüşünü savundu.

BAKMADAN GEÇME!