‘Ekonomik canlanma için dönüşüm şart’

Güncelleme Tarihi:

‘Ekonomik canlanma için dönüşüm şart’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 12:05

Almanya’da yaşanan resesyon, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetindeki sancıları da artırdı. Hükümetin küçük ortağı FDP, Yeşiller’i, farklı alanlarda hayata geçirmeyi planladıkları programları bloke etmekle suçlarken, Alman şirketlerin uluslararası düzeyde rekabet gücünü artırmak için ‘ekonomik dönüşüm’ önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, şunları söyledi: “Yıllardır Almanya’da refah için sadece paylaşımda bulunuldu. Ama şu aşamada artık bu mümkün değil. Gelir olmadan paylaştırmak doğru olmaz. O nedenle Alman ekonomisini yeniden canlandırmak ve Alman şirketlerin rekabet gücünü artırmak için ekonomik alanda köklü bir değişime gitmek, köklü bir dönüşüm gerçekleştirmek şart. Bu yaz aylarına kadar şekillendirilmesi planlanan 2025 yılı bütçesinde Alman ekonomisin canlandırılması için önemli miktarda bir pay ayrılmalı. Ekonomik dönüşüm olmadan ekonomik alanda canlılık olmaz. Ekonomik alanda canlılık olmadan da vergi girdilerinde artış olmaz. Devletin kasalarında para olmayınca da sosyal projelere verecek para bulunmaz.” Lindner, dolaylı bir şekilde SPD ile Yeşiller’in ısrarıyla hayata geçirilen ‘Yurttaş Parası’ uygulamasını eleştirdi. Lindner’in, Yeşiller’e yönelik suçlamalarının ortaklar arasında sıkıntıyı artıracağına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

KUBICKI: ‘ÖNLEM ALMALIYIZ’
Her ne kadar Christian Lindner, partisinin koalisyonu terk etme gibi bir niyetlerinin olmadığını altını çizse de FDP’li bazı politikacılardan “Bu böyle gitmez. FDP’nin gelecek seçimlerde yüzde 5 barajını aşabilmesi için ortaklığı bitirelim” sesleri yükselmeye başladı. FDP’li Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, özellikle Yeşiller’in ‘yanlış politikası’ nedeniyle koalisyonun bazı alanlarda beklenen adımları atamadığını söyledi. Kubicki, CDU/CSU ile 2009-2013 yıllarında ortaklık eden FDP’nin 2013 yılında yapılan genel seçimlerde yüzde 5 barajını aşamadığını hatırlatırken, şimdiden birtakım önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu da vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME!