Ekimde yeni tedbirler geliyor! Tren ve uçaklarda maske zorunlu!

Güncelleme Tarihi:

Ekimde yeni tedbirler geliyor Tren ve uçaklarda maske zorunlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 14:56

Korona salgınıyla mücadele konusunda en sıkı tedbirleri alan ülkelerden biri olan Almanya, sonbahar aylarındaki tedbirleri şimdiden karara bağladı. Federal Kabine, son oturumunda sonbaharda yeni korona tedbirlerini onayladı. Buna göre artan enfeksiyon sayılarından korunmak için eyaletler, ekim ayından itibaren mağazalarda maske takma zorunluluğu getirebilecek. Uzun mesafeli tren ve uçak yolculuklarında FFP2 maskeleri zorunlu olacak.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili tedbir paketi, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) ve Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP) tarafından ağustos ayı başında sunulan yasa taslağına dayanıyor. Ancak üzerinde yapılan düzenlemeyle alınacak tedbirler konusunda eyaletlere daha fazla yetki tanındı. Adalet Bakanı Buschmann Deutschlandfunk radyosuna yaptığı değerlendirmede, genel olarak düzenlemelerin ‘çok ölçülü’ olduğunu söyledi. Buschmann, düzenlemede sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma olmadığını kaydederken, ayrıca herhangi bir temas kısıtlaması da bulunmadığını ifade etti. Buschmann, ülke çapında geçerli olan tek düzenlemenin maske zorunluluğu ve hastaneler ile yaşlı bakım tesislerinde yapılan testler olduğuna dikkati çekti. Burada çok sayıda virüse karşı savunmasız insan yaşadığını hatırlatan Buschmann, buralardaki ölüm riskinin göreceli olarak diğerlerine göre yüksek olduğunu söyledi. Eyaletler, enfeksiyon durumuna göre yerel olarak karar verebilecekler.

Haberin Devamı

SON SÖZ PARLAMENTODA
Yasada kilit noktalarda değişiklik yapılması mümkün. Kabine kararının ardından taslak Federal Meclis’te görüşülüp oylanacak. Salgınla mücadele konusunda mevcut düzenlemelerin süresi eylül ayının sonunda doluyor. Yeni Enfeksiyondan Korunma Yasası 1 Ekim’den 7 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Almanya Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, genel olarak maske zorunluluğuna ilişkin net bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Gass, “Yüksek vakalar söz konusu olduğunda, politikacılar kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında herkes için maske zorunluluğu getirmeye ya da birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi bu koruyucu önlemi insanların kendi sorumluluğuna bırakmaya karar vermelidir. Hastaneler açısından bakıldığında, yüksek vakalarda genel bir maske zorunluluğu kalmalıdır. Düzenlemelerin yürürlüğe girmesi için anlaşılabilir eşiklere ihtiyacımız var” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!