Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 12:21

Hessen Eğitim Platformu’nun gerçekleştirdiği 5’inci Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu. Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (Frankfurt UAS) ana binasında gerçekleştirilen bir günlük etkinlik boyunca gençler ve aileleri çeşitli meslekler, mesleki, akademik eğitim ve staj olanakları konusunda bilgilendiler, bu konuda tecrübeli gençler ve öğrencilerle, özel ve kamu kuruluşları temsilcileriyle doğrudan görüşme şansı buldular.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun himayesindeki etkinlik, Hessen Bilim ve Sanat Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar’ın, Frankfurt ve çevresindeki sivil toplum kuruluşları, özel şirketler ve kamu kuruluşlarıyla, Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirildi. Frankfurt UAS Rektörü Prof. Dr. Kai-Oliver Schoke’nin ev sahibi olarak açılışını yaptığı fuarda, Hessen Bilim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Jumas Medoff ve Hessen Eğitim Platformu Sözcüsü Öğretmen Yadel Oktay-Coşkun da eğitim ağırlıklı sunumlarıyla katılımcıları selamladılar.

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu

Müsteşar Ayşe Asar

Haberin Devamı

‘BÜTÜN OLANAKLARDAN YARARLANIN’
Hessen’de kısa bir süre önce gerçekleştirilen seçimleri oylarını artırarak kazanan CDU’nun, Yeşiller ile olan 10 yıllık koalisyon ortaklığına son verip, sosyal demokratlarla iş birliğini tercih etmesi nedeniyle kısa bir süre sonra Bilim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı sona erecek olan Ayşe Asar, konuşmasında kendi öz geçmişinden de örnek verdi. Eğitimi sırasında karşısına çıkan şansları değerlendirerek ve Hessen Eğitim Platformu’nun gerçekleştirdiği ‘Eğitim Fuarı’ gibi kariyer rehberliği fırsatlarından yararlanarak ilerleme şansı bulduğunu belirten Asar, “Gençler doğru meslek seçimi ve daha sonrasındaki çalışma hayatında başarılı olmak için önce kendi güçlü yönlerini ve becerilerini tanıyıp, kullanmalı. Bunun için de karşılarına çıkan bütün olanaklardan yararlanmaya çalışmalılar” dedi.

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu

Başkonsolos Erdem Tunçer

‘ODAK NOKTAMIZ EĞİTİM’
Başkonsolos Erdem Tunçer de Yadel Oktay-Coşkun’un liderliğinde fuarın gerçekleşmesi için çalışan genç gönüllere teşekkür etti. Tunçer, “Eğitim konusu, başkonsolosluğumuzun odak noktasındadır. Çocuk ve gençlerimizin kendi istek ve yeteneklerine uygun iyi bir eğitim almaları en büyük dileğimizdir” dedi. Üniversitenin ana binasındaki fuara katılan birçok özel şirket ve kamu kuruluşunun açtıkları stantlarda çeşitli meslek dalları, eğitim ve öğretim olanakları, staj koşulları gibi konularda bilgi edinen öğrenciler ve veliler, gün boyunca düzenlenen atölyelerde de şirketleri, kurumların yöneticilerinin sunumlarını dinleme, üniversite öğrencileriyle tanışma ve onların deneyimlerinden yararlanma olanağı buldular.

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu

Eğitim Fuarı’na ilgi büyük oldu



 

 

BAKMADAN GEÇME!