Ebola’yı atlatanların çilesi bitmemiş olabilir

Güncelleme Tarihi:

Ebola’yı atlatanların çilesi bitmemiş olabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 12:33

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola virüsünü kapan ancak hastalığı atlatmayı başaran kişilerin gelecekte görme bozuklukları, eklem ağrıları ve nedensiz yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Liberya, Sierra Leone ve Gine’de Ebola’yı atlatan kişilerin sağlık durumlarını takibe almak için yeni klinikler kurduklarını belirtti.

WHO Başkan yardımcısı Dr Bruce Aylward, konu ile ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada virüsün uzun vadeli etkileri konusunda henüz çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını da itiraf etti.

İYİLEŞENLER VİRÜSÜ YAYMAYA DEVAM EDİYOR OLABİLİR

WHO yetkilileri, bir Ebola hastasının virüsü “Hastalığı daha önce atlatmış” bir kişiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra kaptığı yönündeki raporları incelediklerini ve virüsün “İyileşen hastaların vücüdünda bir süre yaşamaya devam edip etmediğini araştırdıklarını” söyledi.

Uzmanlar, Ebola virüsünü yenmeyi başaran kişileri, temiz raporu aldıkları tarihten 90 gün sonra test edip vücut sıvılarında halen Ebola virüsüne rastlanıp rastlanmadığını araştırmayı planladıklarını da belirtti.

WHO yetkilileri şu anda Ebola virüsünü atlatan kişilere virüs halen vücutlarında yaşıyor olabileceği için, iyileşmelerinden sonraki 3 aylık süre boyunca seks yapmamalarını tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!