Düsseldorf’ta baskın! 1 milyon euro değerinde kenevir ele geçirildi!

Güncelleme Tarihi:

Düsseldorf’ta baskın 1 milyon euro değerinde kenevir ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 11:08

Düsseldorf’a bağlı Mettmann bölgesinde polis, bir apartmana operasyon düzenledi. Baskında 1 milyon euro değerinde profesyonelce ekilmiş kenevir bitkisi ele geçirilirken 40 ve 26 yaşlarında Balkan kökenli iki kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF’TA Tichauer Weg adresindeki bir apartmanın zemin katında birbirine bağlı 3 dairede, toplam 8 odada özel büyük saksılara ekilmiş çeşitli boylarda kenevir bitkisi ele geçirildi. Dairelerde profesyonel kenevir yetiştirmek için özel lambalar ve havalandırma tesisatı kurulduğu ve bu havalandırma çıkışını da borularla birinci kattaki bir daireden dışarıya verildiği ortaya çıktı.

KENEVİR BİTKİLERİ İNCELENECEK
Güvenlik güçleri toplam satış değeri yaklaşık 1 milyon euro olduğu belirtilen çeşitli boylarda 687 kök kenevire ve kenevir yetiştirmede kullanılan, kapsamlı teknik donanıma (aydınlatma, havalandırma ve sulama sistemleri) el koydu. Bitkiler LKA (Eyalet Kriminal Dairesi) tarafından incelendikten sonra imha edilecek.

Düsseldorf’ta baskın 1 milyon euro değerinde kenevir ele geçirildi

Haberin Devamı

300 HANEYE EŞ DEĞER ELEKTRİK KULLANIMI
Polisin verdiği bilgiye göre kenevir plantajı için kullanılan elektriğin 2 kişiden oluşan yaklaşık 300 hanenin yıllık elektrik kullanımına eş değer olduğu belirtiliyor. Baskın, geçen yıl kasım ayında Mettmann’da Bismarckstrasse’de eski bir otelde ele geçirilen kenevir bitkileriyle ilgili soruşturmanın genişletilmesine dayanıyor. Savcılık ve Kriminal Polis, tutuklanan Balkan kökenli iki kişi hakkında soruşturmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!