Dünyanın en güçlü kadını yine o

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güçlü kadını yine o
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 17:00

Forbes’ın ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesinde 7 yıldır koltuğu kimseye kaptırmayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu yıl da yine zirvede.

Haberin Devamı

18 yıllık CDU liderliğini cuma günü bırakacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel ‘Dünyanın En Güçlü Kadını’ ünvanını bırakmıyor. Amerikan Forbes dergisi, 2018 yılının en güçlü 100 kadını arasında Başbakan Merkel’i yine birinci sırada seçti. Dergi, Avrupa’nın fiili liderinin halen Merkel olduğunu ve Avrupa’daki derin mali krizden Almanya’yı başarıyla çıkardığına dikkati çekiyor. Forbes, Donald Trump’ın politikaları karşısında güçlü duran Merkel’i, mülteci krizinde bir milyon mülteciye Almanya kapılarını açtığına da vurgu yaparak bir kez daha dünyanın en güçlü kadını ilan etti.

GÜLER SABANCI DA LİSTEDE

Yılın en güçlü 100 kadını arasında ikinci sırada bu yıl da İngiltere Başbakanı Theresa May var. Üçüncü sırada IMF Başkanı Fransız Christine Lagarde geliyor. Yılın En Etkileyici Genç Kadını ise ABD’li şarkıcı Taylor Swift, ‘En Yaşlı Etkileyici Kadın’ ise İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth. Listeye Türkiye’den giren tek kadın yine Güler Sabancı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!