DTİK Berlin’de girişimcilerle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

DTİK Berlin’de girişimcilerle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 11:36

Avrupa’daki Türk iş insanlarının öncülerinden olan ve hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yatırımları bulunan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Temsilcisi Kemal Şahin, hedefin Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YARIN akşam saat 18.00’de DTİK Almanya olarak ‘Kurfürstendamm 175, 10707 Berlin’ adresindeki Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) bölgeki Türkiye kökenli iş insanları ve girişimcilerle bir araya geleceklerini belirten Şahin, “DTİK olarak iki ülke arasında köprü görevi üstlenmiş bu insanlarımıza her alanda destek vermek istiyoruz” dedi. Şimdiye kadar Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin farklı kesimlerinde ‘Tanışma ve harita belirleme’ toplantıları yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde Almanya’nın çeşitli kentlerinde benzer etkinlikleri sürdüreceklerini de söyledi. 3 milyonun üzerinde insanımızın yaşadığı Almanya’da 100 bine yakın Türkiye kökenli girişimcinin bulunduğuna ve 500 binden fazla kişiyi istihdam ettiklerine de dikkat çekti. DTİK’in ana hedefinin Türkiye kökenli girişimcileri bilgilendirmek ve desteklemek, Türkiye ve Almanya’daki şirketlerle ilişki kurmalarına yardım ederek iki ülkenin de ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

‘BİRİNCİ SINIF LİYAKAT NİŞANI’ SAHİBİ
1973 yılında burslu öğrenci olarak Almanya’ya gelen ve Aachen Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünü bitiren, 1982’de Aachen’da kurduğu hediyelik eşya dükkânını Şahinler Holding haline getiren Kemal Şahin, DTİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Opak ve DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları ile birlikte başarılı işlere imza atacaklarının da altını çizdi. 6 ülkede 10 bin çalışanı ile 7 farklı sektörde, 170’e yakın ülkeye ihracat yapan İstanbul ve Aachen merkezli Şahinler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Şahin, Türk-Alman ilişkilerine katkılarından dolayı Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından 2014 yılında ‘Birinci Sınıf Liyakat Nişanı’ ile de ödüllendirildi.

BAKMADAN GEÇME!