Dresden'de PEGIDA gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Dresdende PEGIDA gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 00:00

Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıkan İslam ve göçmen karşıtı Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi yine gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Dresden Polis Sözcüsü Thomas Geithner, tarihi Kadınlar Kilisesi (Frauenkirche) önündeki meydanda düzenlenen gösteriye 2 bin kişinin katıldığını açıkladı. PEGIDA hareketi tarafından gösteriye 5 bin kişinin katılacağı duyurulmuştu. 14'üncüsü düzenlenen gösteriye tepki amacıyla Frauenkirche'nin ışıkları söndürüldü.

Dresdende PEGIDA gösterisi


"Hainlik zayıflıktır", "Sığınmacıları durdurun. Sığınmacı evine git" ve "Kendimizi aptal yerine koydurmayacağız, bu yüzden buradayız" yazılı döviz taşıyan göstericiler, "Halk biziz" ve "Merkel istifa et" şeklinde slogan attı.

Dresdende PEGIDA gösterisi


Dresden Savcılığı'nın, Adolf Hitler’in saçını ve bıyığını taklit ettiği fotoğrafını bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlaması sonucu soruşturma başlattığı PEGIDA hareketinin kurucusu Lutz Bachmann, hareketten istifası sonrası ilk defa PEGIDA gösterisine katıldı ve konuşma yaptı.

Dresdende PEGIDA gösterisi

Haberin Devamı

Fruenkirche'nin ışıklarının kapatılmasını protesto eden Bachmann, "Bu kilisenin ışıkları burada toplanan insanların yardımıyla da yanıyor.PEGIDA olarak hareket edersek bizi kimse durduramaz" dedi.

Tatjana Festerling de kendilerinin "Nazi" olarak suçlanmasını "paranoya" diye nitelendirerek, PEGIDA aleyhinde haber yapan basını da yalancılıkla suçladı.

Dresdende PEGIDA gösterisi


Konuşmasında İslam ve batı dünyası arasındaki kültürel farklılıklardan bahseden Festerling, "İslam, Almanya'ya ait değildir" ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Berlin ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında, Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, "İslam, Almanya'ya aittir" sözünü tekrarlamış, "Bu görüşü ben de paylaşıyorum" demişti.

Dresdende PEGIDA gösterisi


Dresdende PEGIDA gösterisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!