Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan

Güncelleme Tarihi:

Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 10:45

Paris Dakar'dan sonra dünyanın en büyük rallisi, Algaeu-Orient Rallisi'ne ilk sembolik start Frankfurt Başkonsolosluğu önünde verildi. Hürriyet’in medya sponsoru olduğu rallide ilk hedef Algaeu kasabası olacak.

Haberin Devamı

12'si Türkiye’den olmak üzere 18 ülkeden 325 aracın katıldığı ralli, 28 Mayıs’ta Ürdün’de son bulacak.

Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan


Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, “Dostluk rallisi” olarak bilinen 10'uncu Algaeu Orient Rallisi’de parkurun büyük bölümünün Türkiye'de olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız böyle bir heyecanı kaçırmamaları lazım. Ralli hem dostluk ve barışı pekiştirmek hem de yardım amacı taşıyor. Dayanışmacı ruha sahip. Ülkemizin tanıtımına da büyük katkıda bulunuyor” dedi.

Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, dünyanın en uzun rallilerinden biri haline gelen ‘Allgaeu Orient Rallisi’ Frankfurt’ta ‘start’ işareti verdi.


AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Ralli katılımcıları arasında Alman, Makedon ve Bosnalıların da bulunduğunu kaydeden Allgaeu Orient Rallisi İkinci Başkanı Nadir Serin ise „Farklı kültürler arasındaki diyalogun artmasını istiyoruz. Bölgemizdeki savaşın sona ermesini, barışın kalıcı olmasını istiyoruz. Amaç Türkiye’nin doğu ile batı arasında önemli bir köprü olduğunu göstermek. Ülkemiz yeni 650 gönüllü elçi kazanacak. Ralli, ülkemizin tanıtımına büyük katkıda bulunacak“ diye konuştu.

Dostluk rallisine sembolik start Frankfurt‘tan



Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak ralliciler Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Manisa, İzmir, Uşak, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, İsparta, Antalya, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay güzergahını izleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!