DİTİB’den ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’

Güncelleme Tarihi:

DİTİB’den ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 11:22

Baden-Württemberg DİTİB Eyalet Birliği’ne bağlı 165 cami derneğinin dini danışma kurulu başkanları, eyalet bölge birliği başkanları, bölge koordinatör dernek başkanları ve bölge koordinatör din görevlileri, eyalette hayata geçirilecek ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’ için bir araya geldi.

Haberin Devamı

DİTİB Genel Başkan Yardımcısı ve Baden-Württemberg Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altuntaş, İslam din dersi ve Müslümanlara manevi rehberlik alanında eyalette ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Baden-Württemberg’de İslam din dersinin vakıf modeli ve buna destek veren Müslümanların çok az bir kısmını temsil eden cami dernekleri tarafından desteklendiğini, Müslümanların çoğunluğunu oluşturan DİTİB ve diğer İslam dini cemaatlerinin dışarıda kaldığını belirten Altuntaş, 2013 yılında yaptıkları dini cemaat ve kamu tüzel kişiliği başvurularını yenileyeceklerini ve bu alanda eyalet hükümeti ile uyum içerisinde hareket etmek istediklerini söyledi. DİTİB Baden-Württemberg Eyalet Müdürü Fatih Şahan, ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitimi’ alanında standardı yükselten DİTİB’in, Almanya’da Müslümanlara kalıcı profesyonel hizmet vermek için büyük adımlar attığını belirtti.

Haberin Devamı

DİTİB’den ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’
Erdinç Altuntaş

DİTİB’den ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’
Fatih Şahan

MADDİ DESTEK SAĞLANACAK
DİTİB, 2022 yılında federal düzeyde uluslararası ilahiyat mezunu ve cemiyetlerde görevli 12 din görevlisinin aldığı manevi rehberlik eğitimini, 2024 yılında fahri görevlilere yönelik düzenleyecek. Akademik düzeyde hazırlanan ve bir bilimsel danışma kurulu tarafından desteklenen ‘Müslüman Manevi Rehberlik Eğitim Semineri’ müfredatı Almanya’da kendi alanında bir ilki oluşturuyor. DİTİB’in maddi destek verdiği eğitime bölge eyalet birlikleri de finansal katkı sunacak. İlk etapta eyalette 15 kişinin eğitim alacağı program, 12 hafta sonu gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!