DİTİB’den aşure ikramı!

Güncelleme Tarihi:

DİTİB’den aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2023 11:58

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtıldı. Muharrem ayının 10’uncu gününe tekabül eden Aşure günü dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’nde cuma namazı sonrası cemaate aşure ikram edildi.

Haberin Devamı

KÖLN DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, Yönetim Kurulu üyesi Adem Onur ve Özel Kalem Müdürü Alaattin Salçık’ın hazır bulunduğu ikramda, yaklaşık 2 bin aşure dağıtıldı. DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Adem Onur, geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında düzenledikleri aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirdiklerini söyledi. Aşurenin önemli bir gelenek olduğunu söyleyen Onur, “Farklı ürünlerin farklı kazanda kaynayıp birleşip güzel bir tat oluşturduğu gibi burada özellikle farklı milletlerin farklı kültürlerin, farklı etnik yapıların aynı kazanda kaynayıp birbirlerinden güzel bir tat almalarını ümit ederek birliğe, beraberliğe vesile olmasını arzu ve dua ederek böyle bir etkinliği gerçekleştirmiş olduk” dedi.

DİTİB’den aşure ikramı
DİTİB’den aşure ikramı

DİTİB’den aşure ikramı

DİTİB’den aşure ikramı

DİTİB’den aşure ikramı

DİTİB’den aşure ikramı
MÜSLÜMANLARDAN YOĞUN İLGİ
Muharrem ayının bereket, huzur ve barış getirmesini dileyen Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara da “Bugün düzenlediğimiz aşure etkinliğimizle birlik ve beraberlik içerisinde cemaatimizle bir arada olmaktan huzur buldum. Muharrem ayının İslam alemi ve insanlık için çok önemli bir aydır. Birlik ve beraberlik ayıdır. İnsanların kaynaştığı, sevgiyi ve dostluğu, paylaşımı hatırladığı en güzel zamanlardan biridir. Biz de bu günün anlam ve önemine uygun olarak cemaatimize aşure ikramında bulunduk. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Muharrem ayını tebrik ediyorum” diye konuştu. Köln DİTİB Merkez Camii avlusunda ikram edilen aşure dağıtımına Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi. Aşureden alan cemaat ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!