DİTİB imamlarına kafayı taktı

Güncelleme Tarihi:

DİTİB imamlarına kafayı taktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 12:21

Almanya eski Sağlık Bakanı Jens Spahn, DİTİB’e kafayı taktı. Daha önce de DİTİB’le ilgili olumsuz açıklamalarda bulunan Spahn, bu kez çıtayı yükseltti. “Bizim Türk cami cemaatlerine değil, Alman cami cemaatlerine ihtiyacımız var” diyen Spahn, istatistiklerin aksine antisemitizmin göçle birlikte ithal edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Gazze’ye yönelik başlattığı savaş sonrası Almanya’da birbiri ardına düzenlenen ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterileri, bazı çevreleri harekete geçirdi. Alman politikacıların Müslümanlara yönelik tepkileri giderek rayından çıkmaya başladı. Uyum, sınır dışı gibi konular tekrar tartışmaya açıldı. Bunun son örneği ise Almanya’nın eski Salık Bakanı ve CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn. ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterilerini bahane eden Spahn, Almanya’da yaşayan Türk toplumunun en büyük çatı kuruluşlarından olan DİTİB’e haksız yere yüklendi. Funke Medya Grubu’na konuşan Spahn, “Camilerin çoğunun yurtdışından finanse edilmesi ve imamların Türk devlet çalışanları olması artık kabul edilemez. Bizim Türk cami cemaatlerine değil, Alman cami cemaatlerine ihtiyacımız var. Hatta bunun için gerekirse anayasa bile değiştirilebilir” dedi. Camilerin Alman vergi mükelleflerinin parasıyla finanse edilmesinin bile düşünüleceğini belirten Spahn, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’e (SPD) yabancı imamlara vize verilmesini durdurması çağrısı yaptı.

DİTİB imamlarına kafayı taktı

Haberin Devamı

İSTATİSTİKLER FARKLI SÖYLÜYOR
Son dönemlerde tartışma konusu olan Yahudi düşmanlığının Almanya’ya Müslüman göçmenler tarafından ithal edildiğini savunan Spahn, “Ne yazık ki, bu bir sürpriz değil. Kontrolsüz göç yoluyla büyük ölçekte antisemitizm ithal ettik. Yahudilerin artık Almanya’da kendilerini güvende hissedememeleri utanç verici” diye konuştu. Sosyal medyada da sık sık bu konu gündeme getirilirken, istatistikler ise bu söylemlerin tam tersini ortaya koyuyor. 2022 yılı siyasi içerikli suç verilerine göre Yahudi düşmanı motifli kayıtlara geçen suçların yüzde 82’si aşırı sağcı Almanlar tarafından işlenmiş.
Spahn, 2018’de de Neue Zürcher Zeitung gazetesine verdiği demeçte DİTİB’i eleştirmiş, “DİTİB büyük ölçüde dini değil, siyasi bir kurumdur” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!