Dilleri farkı hedefleri aynı

Güncelleme Tarihi:

Dilleri farkı hedefleri aynı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 12:20

7’den 70’e 1000’in üzerinde sporsever ‘Çok Dillilik İçin Koşu’ yarışına katıldı. Yarışın galibi Frankfurt’tan Tim Adolphs ile DSW Darmstadt’tan Christian Mokros oldu...

Haberin Devamı

40’ın üzerinde farklı ülkeden 7’den 70’e bin kişiden fazla sporseverin katıldığı koşu, minikler için 200 metre, ilkokul öğrencileri için 900 metre ve ileri yaştakiler için de 3, 5 ve 10 km’lik kategorilerde düzenlendi. 

Frankfurt Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi (Sportamt), Frankfurt Spor Birliği (Sportkreis Frankfurt) başta olmak üzere Yabancılar Meclisi (KAV), kentte faaliyet gösteren eğitim ve spor kuruluşlarının desteklediği koşu, çocuklara ve velilere yönelik bir şenlik havasında geçiyor.

Nida Nehri’nin yanındaki Nida Park’ta gerçekleşen etkinliğe, çift dilli eğitim veren ‘Nezabudka’ (Alman-Rus), ‘2Sos-Mans’ (Alman-İspanyol), ‘Pinoccio’ (Alman-İtalyan), ‘Le Jardin’ (Almanca-İngilizce, Fransızca-İspanyolca ana okulları), ‘Katharina Gross Schule’, ‘Marianne Frostig Schule’ gibi çocuk yuvası ve okullar da katıldı.

Yarışın startını, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi Spordan Sorumlu Encümeni Markus Frank (CDU) verdi. Frank, yarış öncesinde yaptığı konuşmada, koşuyu, “Uluslararası bir şehir olan Frankfurt’a çok yakışan bir etkinlik” olarak değerlendirdi.

Kentteki çocuklara yönelik çok dilli eğitim kurumlarını öveven Frank, “Çocuklar bu kuruluşlarda, Alman kültüründen kopmadan kendi kültürel köklerini yaşıyorlar.  Bu paralel toplumsal yaşamların oluşmasını önlüyor” dedi.

Koşunun gelenekselleşmesini sağlayan Nezabudka Çocuk Yuvası’nın Müdürü Julia Zabudkin de etkinliklerin halklar arası dostluk ve iletişim adına bir platform, ortak yaşam adına bir zenginlik olduğunu söyledi.

Zabudkin, “Buradaki ortak iletişim dili spor” dedi. Koşularda büyük yarışmalara hazırlanan profesyonel atletler de yer aldı. EintrachtFrankfurt’tan Tim Adolphs 5 km’yi 17 dakika 10 saniyede bitirerek, DSW Darmstadt’tan Christian Mokros da 10 km’yi 36 dakika 56 saniyede bitirerek birinci oldular.

 

BAKMADAN GEÇME!