Destek paketi ortakları bölüyor

Güncelleme Tarihi:

Destek paketi ortakları bölüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 11:38

Almanya’da artan enflasyon ve enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle dar gelirli için hükümetin planladığı destek paketinde ortaklar uzlaşamıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da korona sonrası, Rusya-Ukrayna savaşına bağlı olarak artan enflasyon ve enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle dar gelirli vatandaşların rahatlatılması için yeni destek paketi hazırlanması gündeme geldi. Son olarak doğal gaz ek vergisinin kilovat saat başına 2.4 Euro olarak açıklamasından sonra vatandaşlara yönelik yeni destek daha çok konuşulmaya başlandı. Koalisyon ortakları Yeşiller ve SPD, ekim ayından itibaren yeni destek paketi istiyor.

‘YÜKSEK KÂR VERGİSİ DÜŞÜNÜLEBİLİR’
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, ekim ayında gaz vergisinin yürürlüğe girmesine paralel olarak yeni bir yardım paketi sunulması çağrısında bulundu. Lang, “Amaç, küçük ve orta gelirli insanların, daha fazla yük taşıyabilecek olanlara göre destekten daha fazla faydalanmasını sağlamak olmalıdır” dedi. Lang, özellikle, büyük ölçüde genişletilmiş konut yardımı veya daha yüksek miktardaki çocuk parasının yanı sıra, aynı zamanda enerji fiyat ödeneğinin yenilenmesini de öneriyor. Lang, buna ek olarak, enerji krizinden kâr eden şirketler için ‘yüksek kâr vergisi’ de düşünülebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

KOALİSYON ORTAĞINA ELEŞTİRİ
Yeşiller Partisi Maliye Bakanlığı’nı elinde bulunduran koalisyon ortağı Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in (FDP), vergi politikasını eleştirdi. Rheinische Post’a konuşan Yeşiller parlamento grup başkan yardımcısı Andreas Audretsch, “Maliye Bakanı’nın önerisi, gelirleri genellikle 100 bin Euro’nun çok üzerinde olan üst düzey gelir sahiplerini kayırmayı amaçlıyor. Bu, mevcut durumda uygun bir öneri değil,” dedi. Bazı SPD’liler de yardım paketinde iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor. SPD Meclis Grup Başkan yardımcısı Achim Post, FDP lideri ve Maliye Bakanı Lindner’in taslağını değerlendirirken, “Özellikle küçük ve orta gelirliler ile emeklileri belirgin bir şekilde rahatlatmak için iyileştirme ve takviye ihtiyacı var” diye yorumladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!