Desteğinize ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

Desteğinize ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 12:54

Darmsadt’ta lösemi hastası Sakine ve benzer hastalar için doku tipleme kampanyası düzenlenecek. Kampanyayı Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası (DKMS) ile Türk ve Alman sivil toplum örgütleri de destekliyor

Haberin Devamı

Almanya’nın Darmstadt kentinde, iki çocuk annesi 36 yaşındaki Sakine Yıldız’a haftalardır süren gribin ardından lösemi teşhisi konuldu. Ailesiyle birlikte lösemiyle savaşa girişen Yıldız, tekrar sağlıklı günlerine dönmek için çaba veriyor. Yakınları da, DKMS’nin desteğiyle 3 Mayıs’ta Darmstadt-Griesheim, Hegelsberhalle da doku tipleme kampanyası düzenleyecek.

Yıldız ailesi, “Bizim de lösemi ve doku tiplemesi hakkında çok ayrıntılı bilgimiz yoktu. Lösemi hakkında bilgi edinin, tedavisi uygun doku bulunması takdirde mümkün olabiliyor. Bizlerin tedavi için gerekli uygun doku tiplerine ulaşmamız ancak, daha çok vatandaşımızın DKMS’e üye olmasıyla mümkün” dediler.

Yakınlarından uygun ilik bulunamadığını kaydeden Yıldız’ın eşi Hakan Yıldız ise “Türk hastaların dokusu daha çok o coğrafyadan gelen insanlara uyuyor. Bu nedenle DKMS’de Türk üye sayısını artırmamız şart. Bütün vatandaşlarımızı hayat kurtarmaya, bu kampanyalara destek vermeye çağırıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!