Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2023 11:09

Deprem bölgesinde yürütülen faaliyetlere katılmak üzere Malatya’ya giden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) gönüllüleri, yaralı vatandaşları hastanede ziyaret etti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi ve NRW Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Recep Bal, Berlin Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar ve Balve Mimar Sinan Camii Başkanı Özkan Akıncı’dan oluşan DİTİB gönüllüleri, Malatya Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti. Tedavi gören vatandaşlara DİTİB üyelerinin, cemaatin ve hayırseverlerin geçmiş olsun dileklerini ileten gönüllüler, ziyaret ettikleri yaralılara gül verdiler.

Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler
‘MELEK YÜREKLERİMİZİ ISITTI’
Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadıklarını belirten DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Alptekin, her bir vatandaşımızın hayatla ilgili ayrı ayrı beklentileri olduğunu söyledi. Enkaz altında yaşananları dinleyince gözyaşlarına hâkim olamadıklarını ifade eden Alptekin, “Moral vermek, Almanya’daki kardeşlerinin tek yürek olarak yanlarında olduğunu hissettirmek için ziyareti planladık. Keşke uzun süreli kalabilsek ve buradaki insanların gönüllerine dokunabilsek. Böyle bir hizmette bulunmaktan huzur duyduk, erken dönüyor olmaktan da hüzünlüyüz. Ayrıca 5 gün sonra enkaz altından gülümseyerek çıkan Melek kızımızı ziyaret ettik, o da odasında gülüşleriyle yüreklerimizi ısıttı” diye konuştu.
Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler

Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler
ÇADIRLARI DA GEZDİLER
Hastanede tedavi gören depremzedeler ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Bu zor günümüzde bizleri enkazdan çıkaran arama ve kurtarma ekipleri de hastanede bizleri ziyaret eden sizler de kahramansınız. Almanya’dan bizleri ziyaret için geldiniz, sağ olun. Allah herkesin yardımcısı olsun. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin, bizim gibi yaralılara acil şifalar versin. İnşallah en kısa zamanda sağlığımıza kavuşacağız” dediler. DİTİB gönüllüleri, ayrıca depremzedelere ve sahada çalışan ekiplere yemek ikramında bulundu, aileleri çadırlarında ziyaret etti.
Depremzedeleri hastanede ziyaret ettiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!