Deprem kurbanları Londra’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Deprem kurbanları Londra’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 11:19

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler, Londra merkezli Karahasanlılar Derneği tarafından düzenlenen programla anıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk, Eğitim Ateşesi Mevlüt Ceylan, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş, Hackney Belediye Başkanı Caroline Woodley, Hackney Belediye Sözcüsü Anya Sizer ve Türkiye kökenli Belediye Meclis Üyesi Mete Çoban’ın da hazır bulunduğu etkinlikte, depremde vefat edenler yad edildi. Hafız Murat Küçük’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programı, video gösterimiyle devam etti. Karahasanlılar Derneği Başkanı Yusuf Alma, yaptığı konuşmada, geçen yılki depremde yaşanan acıları unutmadıklarını belirterek, “Birinci yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim milletimize ve devletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Anma programımıza katılarak bizi yalnız bırakmayan başkonsolosumuz, din hizmetleri müşavirimiz, dernek başkanlarımız ve katılan misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Deprem kurbanları Londra’da anıldı

Haberin Devamı

FELAKETİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ ÖLÇÜLMEDİ
Başkonsolos Bekir Utku Atahan konuşmasında, yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depreminde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, çok daha fazlasının da yaralandığını hatırlattı. On binlerce kişinin bir anda evsiz kaldığını, felaketin psikolojik etkilerini ölçmenin mümkün olmadığının altını çizen Atahan şöyle konuştu: “İlk günden itibaren toplumun her kesiminden Türk insanı, hükümetin kurtarma ve yardım çalışmalarına büyük katkı sağladı. O tarihten bu yana mağdurlara yardım etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yardım ve yeniden inşa çalışmaları sürüyor. Dostlarımızın bize gösterdiği dayanışma ve destekle teselli bulmaya çalışıyoruz. İngiltere, krizin başından itibaren tam destek veren ilk ülkelerden biri oldu. Birleşik Krallık hükümetinin sağladığı kapsamlı yardım ve kurtarma çalışmalarına ve finansmana ek olarak, İngiliz halkından tonlarca aynı yardım aldık. Birçok İngiliz STK’sı da finansman faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır. Majesteleri Kral, Majesteleri Galler Prensi ve Prensesi, Başbakan Rishi Sunak ve diğer birçok İngiliz ileri geleninin kişisel desteğinden özellikle etkilendik.”

Deprem kurbanları Londra’da anıldı

Haberin Devamı

HACKNEY BELEDİYESİ’NDEN DESTEK
Hackney Belediye Başkanı Caroline Woodley de yaptığı konuşmada orada bulunmaktan dolayı memnuniyetini belirterek, “Türkiye’de yaşanan bu asrın felaketinden dolayı çok üzüldük. Bir daha böyle bir felaket yaşanmamasını diliyorum. Siz Karahasanlılar Derneği’nin burada yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bütün toplumu bir araya getirerek Türkiye’deki halkın yaralarına sarmaya çalışmışsınız. Hackney Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” diye konuştu. Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk ise konuklara hitap ederken, yaşanan felaketin çok acı olduğunu hatırlattı ve bundan ders çıkarılması gerektiğini altını çizerek şöyle konuştu: “Gecenin bir yarısı, sabah 04.00’te bile ölüm ansızın gelebilir ve inançlı insanların bundan çıkaracağı en büyük ders ölüme her an hazırlıklı olmalı ve hayatlarını buna göre yaşamalı. Depremden hayatını kaybeden insanlarımıza Allah rahmet eylesin, ailelerine de sabırlar diliyorum.”

Haberin Devamı

SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİ
Sultan Altun’un sunduğu etkinliğe katılanlar arasında, MUSİAD Başkanı Murat Bingöl, MUSİAD Vekili Av. Türkan Akbaş, Londra Türk Birliği Başkanı Mehmet Peköz, Başk. Yard. Ali Güvercin, Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün, İngiltere Kahramanmaraş Derneği Başkanı Nevzat Kaya, İHH UK Vakfı Başkanı Ali Tahir, Güney İngiltere Anadolu Eğitim Merkezi Başkanı Şahin Cebeci. UK Vital Clinik sahibi Dr. İsa Özburun da yer aldı.

Deprem kurbanları Londra’da anıldı

Deprem kurbanları Londra’da anıldı

Deprem kurbanları Londra’da anıldı
Deprem kurbanları Londra’da anıldı
Deprem kurbanları Londra’da anıldı




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!