‘Demokrasimizi birlikte koruyacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Demokrasimizi birlikte koruyacağız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 16:17

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağa mücadelede kararlı olduklarını vurgularken, hazırlanan yeni ‘Eylem Planı’nı tanıttı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin aşırı sağa karşı mücadelede kararlı olduğu yinelendi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Demokrasimizi birlikte koruyacağız” görüşünü vurgularken, “Aşırı sağ karşı kararlı mücadele etmek-Gerçek demokrasinin olanaklarından yararlanmak” adı altında hazırlanan yeni ‘Eylem Planı’nı tanıttı. Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang ile Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch de hazır bulundu. Son dönemlerde aşırı sağa karşı düzenlenen gösterilere milyonlarca insanın katılmasının ileriye dönük olarak cesaret verici olduğunun altını çizen Bakan Faeser, “Bu kadar insanımızın sokaklara dökülmesi demokrasi açısından sevindiricidir, cesaret vericidir. Demokrasimizi hep birlikte koruyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘Demokrasimizi birlikte koruyacağız’

Haberin Devamı

MALİ KAYNAKLARI KURUTULACAK
Federal İçişleri Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan ‘Eylem Planı’nda, demokrasiye saldıran otoriter güçlerin ilk planda adalet makamlarını hedef aldıklarına dikkat çekilirken, Federal Anayasa Mahkemesi’nin bağımsızlığının güçlendirilmesine yer verildi.
Eylem Planı’nda şunlar yer aldı:
* Hangi kesimden olursa olsun aşırı oldukları saptananlar ilgili birimler ve adalet makamları tarafından takip edilmeli ve yasalarda öngörülen cezalara çarptırılmalı. Aşırı sağcılar tarafından düzenlenen etkinlikler yasaklanmalı.
* Aşırı sağcıların mali kaynakları kurutulmalı. Mal varlıklarına el konulmalı. Bu alanda açılan davaların sonuca bağlanması hızlandırılmalı.
* Aşırı sağcı kin ve nefretin başka ülkelere ihraç edilmesi engellenmeli. Aynı şekilde başka ülkelerden de Almanya’ya aşırı sağcı ırkçı, kin ve nefretin taşınmasına izin verilmemeli. Aşırı sağcıların yurt dışına çıkmaları ve başka ülkelerden Almanya’ya aşırı sağcıların gelmeleri engellenmeli.
* Federal Kriminal Dairesi’nde internette suç içerikli paylaşımları değerlendiren birimdeki personel sayısı artırılmalı. Suç içerikli paylaşımda bulunanlar hakkında derhal suç duyurusunda bulunulmalı.
* Anayasa düşmanları kamu kurum ve kurumlarından uzaklaştırılmalı. Aşırı oldukları belirlenenlere kamu kurum ve kuruluşlarında memur ve sözleşmeli personel olarak iş verilmemeli.
* Silah Bulundurma Yasası’nda yeni düzenleme yapılarak aşırı oldukları saptananlara silah satın alma izni verilmemeli. İzni olanların silahlarına da el konulmalı.
* 2022 yılına Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen Demokrasiyi Destekleme Yasası mümkün mertebe en kısa zamanda hayata geçirilmeli.
* Aşırı sağa karşı mücadele eden spor kulüpleri desteklenmeli.
* Yahudi düşmanlığına karşı mücadeleye ağırlık verilmeli ve devlet desteği artırılmalı.
* Aşırılar tarafından saldırıya uğrayan demokratlara gereken destek verilmeli

‘Demokrasimizi birlikte koruyacağız’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!