DEAŞ’lıları almadan önce delil topluyorlar

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ’lıları almadan önce delil topluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 14:24

Avrupa ve diğer batılı ülkeler, terör örgütü DEAŞ üyesi vatandaşlarını tespit için Ürdün’deki Amerikan askeri üssünde arşiv incelemesine başladı. 10 binlerce belgeyle birlikte bilgisayar ve cep telefonlarını inceleyen ülkelerin istihbarat ve güvenlik birimleri, teröristlerin kimliklerini, karıştıkları suçları tespit etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

SÜDDEUTSCHE Zeitung gazetesinin haberine göre ABD ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 25 ülkenin istihbarat elemanları ile polisleri, belgeleri titizlikle araştırıyor. Gazetenin haberinde, Türkiye, Irak ve Suriye’deki hapishanelerde bulunan DEAŞ üyesi teröristlerin teslim alınması durumunda yargılanıp mahkûm olmaları için delil araştırması yapıldığını da yazdı. Haberde, CIA, FBA, Alman İstihbarat Teşkilatı BND ve Alman Asayiş Dairesi BKA çalışanları ile Europol teşkilatı mensupları da Ürdün’deki askeri üsteki arşivlerde inceleme yapıyor.

Gelecek yıl ise üsteki çalışmalara Alman Devlet Güvenlik Birimi mensupları da dahil olacak. Hükümet, Almanya’ya getirilecek DEAŞ üyesi teröristlerle ilgili politikasını üç unsur üzerine kurdu. Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü üç unsuru şöyle sıraladı; Her bir teröristin durumu ayrı ayrı incelenecek, kimliklerinin net tespiti yapılacak ve alınacak teröristin ülkenin güvenliğine tehlike oluşturup oluşturmayacağına bakılacak. Almanya, teslim alınacak teröristlerin mahkemede beraat etmemeleri için önceden yeterli ve güçlü delilleri toplamak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!