‘Daha aydınlık bir gelecek için’ yürüyecekler

Güncelleme Tarihi:

‘Daha aydınlık bir gelecek için’ yürüyecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 11:43

İngiltere’deki saygın insan hakları kuruluşlarından Ambargolular (Embargoed!) 15 Temmuz Cumartesi günü Londra’nın merkezinde, Kıbrıslı Türklerin ve ambargolar altında yaşayan KKTC’nin sesini duyurmak için ‘Gizli Tebeşir Yürüyüşü Protestosu’ yapacak.

Haberin Devamı

AMBARGOLULAR Başkanı Azize Solmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Barışçıl ve yaratıcı eylem yapacağız. Unutulmaz ve samimi bir protesto deneyimi olacak” dedi. Solmaz, protestoda tebeşirlerle yapılacak çizimlerde ‘güçlü sembollerin, sanatın ve Kıbrıslı Türklerin haklarının tanınması ile ‘daha aydınlık bir gelecek’ mesajlarının verileceğini söyledi. Kuruluş, eylemin tam olarak nerede yapılacağını gizli tutuyor. Eyleme katılmak isteyenlerin, Embargoed!’un Facebook, Instagram ve Twitter’daki sosyal medya hesaplarına mesaj atması gerekiyor. Eyleme katılamayan destekçiler ise Embargoed!’a gönderecekleri mesajları Londra sokaklarına yazdırabilecek. Aynı gün, Yunanistan’ın Londra Büyükelçiliği’nin önünde de Kıbrıs sorunundaki dezenformasyon ve propagandayı ‘Hakikati yeniden ele geçirmek’ kampanyası çerçevesinde protesto eylemi yapılacak. Protesto, Kıbrıs’ta 15 Temmuz 1974’te Atina destekli darbenin 49’uncu yıldönümünde gerçekleşecek.

‘Daha aydınlık bir gelecek için’ yürüyecekler

Nejla Clements, Azize Solmaz

Haberin Devamı

‘BANA SARILIN’
Ambargolular, geçen hafta da Londra’da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nde büyük bir çadır kurarak sunum yapmış, öğrenci Ceyda Konuralp sembolik olarak tek kişilik bir eyleme imza atmıştı. Gözleri bağlı bir şekilde duran Konuralp, üzerinde “Sesinizin duyulmadığını hissediyorsanız bana sarılın” yazılı bir pankart taşımıştı.
Ambargolular 2004’te Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB’ye girmesi öncesi Ada’yı birleştirmeyi amaçlayan Annan Planı’ndan sonra kuruldu. Kıbrıslı Türklerin plana olumlu oy vermesine ve dünya liderlerinin tecridi kaldıracaklarına yönelik vaatlerine karşın, KKTC’de yaşayanlar hâlâ Rumlarla aynı haklara sahip olamıyor. Gönüllülerin yönettiği kuruluşta yeni bir komite iş başına geldi. Azize Solmaz başkan, Taşkın İsmet veznedar ve Nejla Clements sekreterliğe getirildi. Bu üç isim, kuruluşu uzun süredir yöneten Fahri Zihni ve ekibinin istifasından sonra nisan ayının sonunda seçildi.

‘Daha aydınlık bir gelecek için’ yürüyecekler

‘Daha aydınlık bir gelecek için’ yürüyecekler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!