Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel beş etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel beş etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 10:30

Cumhuriyet’imizin 100’üncü yıl dönümü birçok yerde olduğu gibi Frankfurt ve çevresinde de çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanıyor. Bir bölümü Frankfurt’ta gerçekleştirilecek Uluslararası Kitap Fuarı çerçevesinde düzenlenen ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından desteklenen beş etkinlik şöyle:

Haberin Devamı

RESSAM, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı Süleyman Saim Tekcan’ın eserleri 17 Ekim Salı gününden itibaren Hessen’in başkenti Wiesbaden’da sergilenecek. Eyalet Meclisi’nin hemen karşısındaki belediye sarayındaki sergi, 1 Kasım’a kadar her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Aynı zamanda sinema oyuncusu ve güzel sanatlar alanında öğretim üyesi olan Prof. Dr. Tekcan, üç üniversitenin (Mimar Sinan, Yeditepe ve Işık Üniversitesi) güzel sanatlar fakültelerinin dekanlığını yaptı. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Başkanlığı’nı yürüten sanatçı, 1940 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.
Yazar Gülseren Budayıcıoğlu, Frankfurt Kitap Fuarı’nın ilk günü olan 18 Ekim Çarşamba akşamı Türk Kültür Merkezi’nde okurlarıyla bir araya geliyor. Çağdaş Türk edebiyatının en çok okunan yazarları Budayıcıoğlu’nun, mesleki tecrübelerinden yola çıkarak yazdığı eserlerinden bir bölümü televizyon dizilerine de uyarlandı. Ankara’da 1947 yılında dünyaya gelen yazar, 2005 yılından bu yana kendi kurduğu psikiyatri merkezini yönetiyor. Daha önce beş yıllık TRT spikerliği ve 10 yıllık da üniversite öğretim üyeliği deneyimi var.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel beş etkinlik

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel beş etkinlik

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel beş etkinlik
UNUTULMAZ KADINLARIN HİKÂYELERİ
‘Kahraman Kadınlar: Kibele’nin Kızları’ tiyatro oyununun filmi 20 Ekim Cuma günü ‘100. Yıl Kutlamaları’ çerçevesinde gösterilecek. Dünya tarihinin zorluklarına meydan okumuş unutulmaz kadınların hikâyelerini işleyen 90 dakikalık film, Frankfurt Başkonsolosluğu’nun desteği, Tiyatro Frankfurt ve Arda Eşberk Akademi işbirliğiyle Frankfurt Gallus Tiyatrosu’nda 19.30’dan itibaren gösterime sunulacak.
Yazar Murat Gülsoy, 21 Ekim Cumartesi günü Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek söyleşide okurlarıyla bir araya gelecek. Bugüne kadar ‘Sait Faik Hikâye Armağanı’, ‘Yunus Nadi Roman Ödülü’ ve ‘Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ gibi Türk edebiyat dünyasının önemli ödüllerini alan yazar, halen Boğaziçi Üniversitesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü ve aynı üniversitenin Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü öğretim üyeliğini sürdürüyor. İstanbul’da 1967 yılında dünyaya gelen yazarla söyleşi saat 17.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

SON ETKİNLİK ÇOCUKLAR İÇİN
Bu hafta ‘100. Yıl Kutlamaları’ kapsamında gerçekleştirilecek son etkinlik ise çocuklara yönelik. Atatürk’ün eseri ‘Nutuk’un çizgi romanının editörü Senem Kale, 22 Ekim Pazar günü Frankfurt Türk Kültür Merkezi’ndeki iki etkinlikte çocuklarla bir araya gelecek. Frankfurt Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre ilk etkinlik 13.00-14.00 saatleri arasında ‘yaratıcı drama çizgi atölyesi’ olarak 6 ila 8 yaş grubuna yönelik olacak. İkinci etkinlik ise 14.00-15.00 saatleri arasında 9 ila 12 yaş grubuna yönelik ‘okuma atölyesi’ olarak gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!