CSU’dan ‘göçmen karşıtı’ erken seçim programı

Güncelleme Tarihi:

CSU’dan ‘göçmen karşıtı’ erken seçim programı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 10:53

Almanya’da bir süredir erken seçim sesleri yükselmeye başladı. Koalisyon hükümetine sandık çağrısı yapanların başında ise CSU Genel Başkanı Markus Söder geliyor. Olası bir erken seçim için program da hazırlayan CSU, yine göçmenler üzerinden ov avcılığına hazırlanıyor. Daha çok göçmenlere yönelik sert uygulamaların yer aldığı programda Alman vatandaşlığına geçişin zorlaştırılması, Yurttaş Parası’nın kaldırılması gibi maddeler yer aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, Yeşiller ve FDP oluşan koalisyon hükümetinin yanlış politikasıyla ülkeyi çıkmaza sürüklediğini ileri süren CSU, en kısa zamanda erken seçime gidilmesi talebini yineledi. CSU, Yukarı Bavyera’nın Seeon-Seebruck kentindeki ‘Kış Değerlendirmesi’ toplantısında, Şansölye Olaf Scholz’a erken seçim yolunu açması için çağrıda bulundu. Ev sahibi konumundaki CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder ile CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt yaptıkları açıklamada, “Şu andaki iktidarda Scholz’un yerine başka birinin başbakan olması hiçbir şeyi değiştirmez, bir yenilik getirmez. Ülkeyi çıkmazdan ancak erken seçim kurtarır” dediler. “Koalisyon hükümeti seçmen karşısına çıkmaktan korkuyor” diyen CSU Genel Başkanı Markus Söder, Almanya’yı yeniden düzlüğe çıkarmanın yolunun erken seçim olduğunu vurguladı. İktidara sandık çağrısı yapan CSU erken seçim programını bile hazırladı. Daha çok göçmenlere yönelik sert uygulamaların yer aldığı programda Alman vatandaşlığına geçişin zorlaştırılması, Yurttaş Parası’nın kaldırılması gibi maddeler yer aldı.

CSU’dan ‘göçmen karşıtı’ erken seçim programı

Alexander Dobrindt, Markus Söder

Haberin Devamı

MECBURİ ASKERLİK GERİ GELSİN
* Yurttaş Parası uygulamasına son verilerek yeniden sosyal yardıma dönülmeli.
* Sığınma başvurusunda bulunanlara para yerine günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için ‘Prepaid’ kart (ön ödemeli) verilmeli.
* Kendilerine gösterilen işlerde çalışmayı reddeden Ukraynalı sığınmacılar ülkelerine geri gönderilmeli.
* Mecburi askerlik uygulaması yeniden hayata geçirilmeli. Belirli bir süre ‘Temel Askerlik Hizmeti’ veya farklı dönemlerde önceden belirlenecek süre boyunca temel eğitim yapma yolu açılmalı.
* Hükümetin ‘Kalorifer Yasası’ iptal edilmeli.
* Çiftçilere akaryakıt desteği sürdürülmeli.

VATANDAŞLIK KOLAYLAŞTIRILMASIN
* Nükleer santrallar yeniden devreye sokulmalı.
* Esrar (Cannabis) gibi uyuşturucuların serbest olarak satışına izin verilmemeli.
* Alman vatandaşlığına geçiş kolaylaştırılmamalı.
* Yahudi düşmanlığına yönelik cezalar artırılmalı. Yahudi düşmanlığı yapanlar en az 6 ay cezaya çarptırılmalı.
* Yahudi düşmanlarının Alman vatandaşı olmalarına izin verilmemeli. Çifte vatandaşlıkları olan Yahudi düşmanlarının Alman pasaportlarına el konulmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!