‘Çok seviyorsanız size yollayalım, özgürce dolaşsınlar’

Güncelleme Tarihi:

‘Çok seviyorsanız size yollayalım, özgürce dolaşsınlar’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 15:43

Afrika ülkesi Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, Almanya Çevre Bakanı Steffi Lemke’nin av ganimetlerinin ithalatını yasaklama planına tepki gösterdi, Almanya’yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti.

Haberin Devamı

BILD gazetesine konuşan Masisi, şunları söyledi: “Eğer filleri bu kadar çok seviyorsanız lütfen 20 bin tanesini alın. Böyle bir yasak ülkemizde yoksulluğu artırır ve kaçak avcılığı teşvik eder. Almanlar bize söylemeye çalıştığı gibi hayvanlarla birlikte yaşamalı. Bu bir şaka değil. On yıllardır türlerin korunması sebebiyle ülkemiz ‘aşırı fil nüfusundan’ muzdarip. İnsanlar filler tarafından ezilerek ölüyor, köylere zarar veriliyor, mahsuller yok ediliyor. Ayrıca avcılık, temel gelir kaynaklarımızdan biri. Berlin’de oturup Botsvana’nın işleriyle ilgili fikir yürütmek çok kolay. Dünya için bu hayvanları korumanın bedelini biz ödüyoruz. Almanya Çevre Bakanı Lemke, gerçekleri ve bilimi öğrenmek için zaman ayırmalı.” DW Türkçe’nin haberine göre Masisi, Yeşiller’i Botsvana’ya küçümseyerek bakmak ve ideolojileri ile hareket eden köktendinciler gibi davranmakla da suçladı.

Haberin Devamı

‘HAYIR YANITINI KABUL ETMİYORUZ’
Almanya’ya fillerle avlanmadan nasıl yaşanacağını gösterebileceğini söyleyen Masisi, Angola’ya 8 bin fil bağışladıklarını ifade ederek “Almanya’ya da böyle bir teklifte bulunmak istiyoruz. Hayır yanıtını kabul etmiyoruz” dedi. Bu konuda bir de şart koşan Masisi, sözlerini “Fillerimizin özgürce dolaşmasını istiyoruz. Almanya’nın havası onlar için yeterince kötü” diye sürdürdü. Post, boynuz, diş ve kafa gibi hayvanın uzuv ya da parçalarına av ganimeti deniyor. Etik sebeplerle bunların ticaretinin yasaklanması savunuluyor.

BAKMADAN GEÇME!