"Çıplak selfie" sanatı tutuklattı

Güncelleme Tarihi:

Çıplak selfie sanatı tutuklattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 00:00

Fransa’nın başkenti Paris’te “sanat için” Eyfel Kulesi önünde turistlerle çırılçıplak fotoğraf çektiren 31 yaşındaki İsviçreli sanatçı Milo Moiré kamu ahlakına aykırı davranmak suçlamasıyla gözaltına alındı ve geceyi nezarette geçirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Vücudunu yarattığı eserlerin bir parçası haline getirmesi ile tanınan Moiré, Haziran ayında benzer bir performansı İsviçre’nin Basel kentinde de gerçekleştirmiş ancak burada herhangi bir problemle karşılaşmamıştı.

Moiré, geçen yıl Almanya’nın Köln kentinde de vajinasına yerleştirdiği boya dolu balonları bir kanvasın üzerine fışkırtarak bir tablo yaratmış ve bu eser nedeniyle ona hiç bir yaptırım uygulanmamıştı.

FRANSIZ YETKİLİLER ONUN SANATINI CİDDİYE ALMIYOR MU

Paris’te kamuya açık bir alanda cinsel organını gösteren bir kişi 1 yıla kadar hapis cezasına ve 15 bin Euro para cezasına çarptırılıyor. Ancak şehirde nudistlere ayrılmış özel bölgelerde çıplaklığa izin veriliyor.

İsviçre Blick gazetesi Paris polisinin bir performansın parçası olarak kamu önünde soyunan sanatçılara da genellikle ceza vermediğini iddia etti ve Moiré’nin yaşadıklarının “Fransız yetkililerin onu ciddi bir sanatçı olarak görmediğini gösterdiğini” iddia etti.

Moiré’nin avukatı genç sanatçının gözaltına alındığını doğruladı ancak parmak izi ve ifade verdikten sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!