Cinayeti reddetti, yanındakini suçladı

Güncelleme Tarihi:

Cinayeti reddetti, yanındakini suçladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:17

Almanya’da ocak ayında iki polisi öldüren avcı ve yanındaki yardımcısının yargılanmasına başlandı. Duruşmanın ilk gününde hâkim karşısına çıkan ana sanık, cinayet suçlamasını reddetti ve yardımcısını suçladı. Duruşmaya ilgi büyük oldu. Ana zanlı A.S. mahkemeye elleri kelepçeli halde getirildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde iki polisin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıda tutuklanan 39 yaşındaki A.S. ile ikinci zanlı 33 yaşındaki F.V.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmanın ilk gününde iddianameyi okuyan savcı, ana sanık A.S.’yi iki ayrı cinayet, cinayete teşebbüs, kolluk kuvvetlerine saldırı ve ticari kaçakçılıkla suçladı. A.S.’nin yardımcısı F.V. ise ticari kaçak avlanma ve suçu önlememekle suçlanıyor. Kaiserslautern Eyalet Mahkemesi’nde başlayan duruşmanın 9 Eylül’e kadar sürmesi ve 14 duruşmada tamamlanması öngörülüyor. Avukatın okuduğu savunma metninde olay günü iki zanlının da ava ara verdikleri sırada polis aracının geldiği belirtildi.

ENGELLEMEYE ÇALIŞMIŞ!
Mahkemeye elleri kelepçeli olarak getirilen A.S. ise cinayeti kabul etmedi. Polis aracı kendi arabasına çok yakın olduğu için kapısını açamadığını söyleyen A.S., torpido gözünde kağıtlarını ararken iki el silah sesi duyduğunu, aracın önünde bir kişinin yere düştüğünü ve defalarca ateş açıldığını belirtti. A.S., daha sonra diğer kişinin ateş etmesini engellemek için elindeki silaha doğru ateş ettiğini, ateş sesleri durduğunda aracın ışığını yaktığını ve ancak o zaman polis memurlarından birinin başından vurulduğunu fark ettiğini söyledi. A.S., bu sırada 33 yaşındaki diğer sanık ile aralarında tartışma çıktığını ve araca yöneldiği zaman başka bir silah sesi daha duyduğunu anlattı ve F.V.’nin diğer polis memurunu da öldürdüğü suçlamasında bulundu. A.S., polise teslim olmak istediğini ancak diğer zanlının hapse girmekten korktuğu için polise gitmek yerine kaçtıklarını kaydetti. A.S.’nin suçladığı F.V. ise ilk gün savunma yapmayacağını, sadece savcılığın suçlamalarına katıldığını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!