Cem Özdemir’e skandal sözler: Bakan da olsan Türk’sün!

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemir’e skandal sözler: Bakan da olsan Türk’sün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 17:35

Almanya’da hükümetin kemer sıkma politikaları kapsamında Berlin’de gösteri yapan Alman çiftçilerin protestosu sırasında Federal Tarım Bakın Cem Özdemir’in kökeni üzerinden eleştiri yapıldı.

Haberin Devamı

BILD gazetesinde çıkan habere göre, Brandenburg Kapısı önünde kurulan sahnede konuşmalar yapıldığı sırada Bavyera Çiftçiler Başkanı Claus Höchrein, “Son birkaç gündür sizi basının önünde ilk kez dinlediğimde kendimi bir Türk pazarında gibi hissettim” dedi. Başkanın açıklamasını Bakan Özdemir ve diğer tüm katılımcılar duydu. Tarım Bakanı Özdemir’in kökenine yönelik yapılan açık gönderme, ırkçılık olarak yorumlanırken, bazı çiftçiler arasında gülüşmelere neden oldu. Daha sonra söz alan Cem Özdemir, daha sonraki konuşmasında sözlü saldırıya yanıt verdi. Özdemir, çiftçilerin hükümet politikasının sert bir şekilde eleştirilmesine anlayış gösterdiğini kaydetti ancak, başkanın konuşmasında eleştiriden biraz sapıldığını ifade etti.

Cem Özdemir’e skandal sözler: Bakan da olsan Türk’sün
‘BÖYLE KONUŞMAKTA ÖZGÜRSÜNÜZ...’
Özdemir, “Burada Türk çarşısı hakkında konuşabilirsiniz, ben zaten mesajı çok iyi anladım bayanlar ve baylar. Size bir şey daha söyleyeyim. Biliyorsunuz ben Protestan din eğitimi aldım. Orada da öğrendim, ‘Komşuna karşı yalan yere şahitlik etmeyeceksin” diye konuştu. Cem Özdemir daha sonra Höchrein’a doğrudan hitap ederek, “Böyle konuşmakta özgürsünüz. Ama bu konuşmaları daha önceki hükümetlerde, işlerin biraz daha farklı olduğu zamanlarda da yapıp yapmadığınızı merak ediyorum” dedi. Özdemir, Alman kökenli bir bakan olması halinde böyle bir yorum yapmayacaklarını ima etti.

 

BAKMADAN GEÇME!