Ceketin cebinden 4 kilo altın çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Ceketin cebinden 4 kilo altın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 14:31

Kaçakçılar, Türkiye’den Avrupa’ya açılan sınır kapılarından geçerken her türlü yolu deniyor. Bulgaristan’ın Kaptan Andrevo gümrük yetkilileri hafta içinde kanepe içinde binlerce paket kaçak sigara ele geçirmişti. Şimdi de Lesovo’da 4 kilo altın, İpsala’da gıda maddeleri ele geçirildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’dan Türkiye’ye giden Türk sürücü, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın karşısındaki Lesovo’ya ulaştı. Gümrük kontrol alanında Türk vatandaşı sürücü F.U, beyan edeceği bir şeyin olmadığını belirtti. Müfettişler, aracın ve sürücünün bagajında yapılan gümrük incelemesinde siyah bantla sarılmış iki paket buldu. Sürücü koltuğuna yerleştirilen kışlık ceketin cebine saklanan paketlerin 8 adet mini külçe ve 2 adet sarı külçe altın olduğu belirlendi. Yapılan inceleme sonuçlarına göre toplam ağırlığı 2 kilogram olan külçelerin 24 ayar, 2 kilo 56 gram ağırlığındaki dökümlerin ise 14 ayar altın olduğu tespit edildi. TIR’da ayrıca 12 bin 900 Euro bildirimi yapılmamış para da ele geçirildi. Yakalanan paralara el konulurken kaçak altınlarla ilgili olarak Yambol Bölge Savcılığı nezaretinde soruşturma açıldı.

Ceketin cebinden 4 kilo altın çıktı

Ceketin cebinden 4 kilo altın çıktı

Ceketin cebinden 4 kilo altın çıktı
AKRABALARINA GÖTÜRÜYORMUŞ
İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkarak Almanya’ya doğru yola çıkan TIR’da ise Yunanistan’ın Plovdiv gümrük memurları tarafından mobilyaların arkasına gizlenmiş 28 karton koli içinde gıda maddesi tespit edildi. TIR şoförü gıda maddelerini Almanya’daki akraba ve dostlarına götürdüğünü söylerken, kolilerden 191 kilo süzme bal, 104 kilo petek bal, 96 kilo pekmez, cevizli sucuk, 209 kilo kurutulmuş kışlık yiyecek ve diğer gıda maddeleri çıktı. Gümrük memurları ürünlere el koydu, sürücüye karşı idari ihlal davası açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!