CDU’lu kadın milletvekiline iki çalışanından cinsel taciz suçlaması

Güncelleme Tarihi:

CDU’lu kadın milletvekiline iki çalışanından cinsel taciz suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2023 11:46

CDU’lu Avrupa Parlamentosu milletvekili Karolin Braunsberger-Reinhold’un başı taciz iddialarıyla dertte. İddiaya göre, kadın milletvekili, iki çalışanına biseksüel olduğunu söyleyip tacizde bulundu.

Haberin Devamı

AVRUPA Parlamentosu cinsel taciz iddialarıyla çalkalanıyor. Üstelik cinsel taciz suçlamaları bir kadın milletvekiline yönelik yapılıyor. Konuyla ilgili olarak AB Komisyonu iç soruşturma mekanizmasının raporu tamamlandı. Suçlamaların odağındaki isim ise Almanya’dan CDU’lu Avrupa Parlamentosu milletvekili Karolin Braunsberger-Reinhold. Reinhold’un, biri kadın olmak üzere iki ofis çalışanına cinsel tacizde bulunduğu belirtiliyor. Suçlamalar bizzat cinsel tacize uğradıklarını iddia eden ofis çalışanları tarafından yapıldı. Suçlamalara sebep olan olay geçen yıl yaşandı. Bild gazetesinin ele geçirdiği rapora göre, 36 yaşındaki milletvekili Braunsberger-Reinhold, 5 Haziran 2022 tarihinde iki çalışanı ve kocasıyla birlikte Saksonya-Anhalt eyaletindeki Rossbach kenti yakınlarındaki bir ‘şarap bağı turuna’ katıldı. Yanlarında partinin gençlik teşkilatı üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup da vardı.

CDU’lu kadın milletvekiline iki çalışanından cinsel taciz suçlaması
BİSEKSÜEL OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ
Sabah 10.00’da başlayan yürüyüş sırasında politikacının çok fazla şarap içtiği ve öğlen saat 12.00’den sonra iki şişe likör aldığı raporda yazıldı. Raporda, Braunsberger-Reinhold’un öğleden sonra artık düz yürüyemeyecek kadar sarhoş olduğu belirtiliyor. Rapora göre Braunsberger-Reinhold daha sonra her iki çalışanıyla da yaklaşık bir saat boyunca seks üzerine sohbet yaptı. Burada çalışanlarına biseksüel olduğunu söyledi. Birkaç kez her iki çalışana da doğrudan ‘sevişmek’ istediğini söyledi. Dönüş sırasında ise trene binerken CDU’lu politikacının kadın çalışanının göğsünü ve dekoltesini arkadan kavradığı ve sonra başını omzuna koyduğu kaydedildi. Yaşadıkları karşısında dehşete düşen iki personel de Braunsberger-Reinhold’a karşı çıkıp ardından AB’ye şikâyet etti. İki çalışan da hastalık raporu aldı. Şikâyetler üzerine AB Komisyonu tarafından kurulan soruşturma komitesi toplam 9 kez toplantı yaptı ve ilgili kişilerin yanı sıra CDU’lu politikacıyı ve iki tanığı da dinledi.

Haberin Devamı

‘OLAYLARIN CİDDİYETİ’
Ancak Bild gazetesi AB Komisyonu’nun, olayların fazla büyümesini istemediğini yazdı. Komisyonun raporunda, ‘olayların ciddiyeti’ ile ‘cinsel tacizin alenileşmesi’ halinde siyasetçinin hayatı açısından doğuracağı ‘sonuçların ciddiyetini’ göz önünde bulundurulduğu ifade edildi. Bild’e açıklama yapan milletvekili Braunsberger-Reinhold, olay sonrası, ertesi gün her iki çalışanına da ‘derin üzüntülerini’ ifade ettiğini söyledi. Öte yandan, AB Soruşturma Komitesi’nin genel değerlendirmede, parlamento üyesi bir kişi olarak kendisine karşı herhangi bir yaptırım uygulanmasına gerek olmadığı kararını verdiğini kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!