CDU/CSU’nun önceliği Avrupa’nın güvenliği

Güncelleme Tarihi:

CDU/CSU’nun önceliği Avrupa’nın güvenliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 16:20

Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU’nun oy birliğiyle karara bağladığı Avrupa Parlamentosu (AP) seçim programında, Avrupa’nın güvenliği ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, Avrupa Komisyonu (AB) Başkanı Ursula von der Leyen ile AP Avrupa Halk Partisi (EPP-EVP) Meclis Grup Başkanı CSU’lu politikacı Manfred Weber, bugün CDU Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısında AP seçim programını tanıttı. ‘Güvenli Avrupa-Koruyan ve Yararlı Bir Avrupa İçin’ başlıklı programda, Avrupa’nın güvenliğinin artırılması, özgürlüğün korunması, sanayinin güçlendirilmesi, iklim korunması ve düzensiz göçün engellenmesine öncelik verildi. Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı ve sürdürdüğü savaş nedeniyle Avrupa’nın güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çekilen çekilirken, zaman kaybetmeden gereken önlemlerin alınmasında kararlı olduklarını belirttiler. Alınacak önlemlerin koordinasyonu için AB’de Savunma Komiserliği oluşturulmasından yana olduklarını da açıkladılar.

CDU/CSU’nun önceliği Avrupa’nın güvenliği
‘ON BİNLERCE KİŞİ ETKİLENECEK’
CDU/CSU’nun AP seçim programında, Avrupa’nın yanı sıra Almanya’da da sanayinin güçlendirilmesi yer aldı. CDU lideri Merz, “Avrupa’nın en güçlü sanayi ülkesi olan Almanya’da özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere daha fazla destek vermeliyiz” dedi. Muhafazakâr kanadın da iklim korumasına önem verdiğinin altını çizen Merz, AB’nin üye ülkelerde 2035 yılı itibariyle mazotlu ve benzinli yeni araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmemesi kararını eleştirdi. Merz, dünya genelinde tanınan ve değer verilen Alman otomotiv sanayinin bu karardan büyük ölçüde etkileneceğini ve on binlerce kişinin işyerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karlıya kalacağını da hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!