CDU/CSU’nun oyu yüzde 42’ye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

CDU/CSU’nun oyu yüzde 42’ye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 10:22

En son yapılan kamuoyu araştırmaları iktidardaki Hıristiyan Demokrat /Hristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) partilerinin halk desteğinin arttığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Emnid Araştırma Şirketi’nin ülke genelinde 2-8 Temmuz tarihleri arasında yaptığı ankete göre, CDU/CSU'nun halk desteği iki puan artarak yüzde 42'ye yükseldi. İktidarın diğer ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) de oylarını 2 puan artırıp yüzde 26 seviyesine yükseldi. Meclisteki üçüncü büyük parti olan Sol Parti'nin desteği ise değişmedi. Sol Parti'nin arakasındaki halk desteği yüzde 10.

Mecliste grubu bulunan dört partiden oy kaybeden ise sadece Yeşiller. Yeşiller, bir puanlık kayıpla yüzde 10'a geriledi. Haziran ayında halkın yüzde yedi desteğini alarak yapılacak ilk genel seçimlerde meclise girmesi beklenen Euro karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi ise büyük oy kaybına uğradı. AfD içinde son yaşanan iç kavgalar ve istifalar nedeniyle oy oranı yüzde üçe geriledi. 2013 yılında yapılan genel seçimlerde tarihinde ilk kez yüzde beş barajının altında kalarak meclise giremeyen Hür Demokrat Parti (FDP) yine yüzde beş oranını yakalayamıyor. FDP'nin oy oranı yüzde 4 görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!