Camiye çirkin saldırı! Önce yakmaya çalıştı...

Güncelleme Tarihi:

Camiye çirkin saldırı Önce yakmaya çalıştı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 10:30

Almanya’nın Regensburg şehrinde DİTİB’e bağlı Turkuaz Camii, dün gece saldırıya uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi cami girişini yakmaya çalıştı, bahçedeki masa ile sandalyeler kullanılamaz hale geldi. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan olay yerinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

REGENSBURG’da büyük tartışma konusu olan ilk minareli Turkuaz Camii, daha yapımına başlanmadan önce saldırıların hedefi oldu. 2018’de arsasına odundan haçlar dikilen cami, beş yıl sonra, dün gece yine saldırıya uğradı. Kimliği belirlenemeyen bir kişi camiyi yakmaya çalıştı, başarısız olunca da bahçedeki masa ve sandalyelere zarar verdi. Saldırı anı ve saldırganın yüzü güvenlik kameralarına da yansıdı. Regensburg Emniyeti, saldırıyla ilgili bu sabah olay yerine gelerek inceleme başlattı. Cami imamı Ali Aydın ise ırkçı saldırıyla ilgili şunları söyledi:

Camiye çirkin saldırı Önce yakmaya çalıştı...
Ali Aydın, Fatma Taşan Cebeci

‘DAHA FAZLA BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR’
“Bu sabah namaz için camiye geldiğimizde bu manzarayla karşılaştık. Camiye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yapılan incelemeler sonunda kimliği belirsiz bir şahsın önce camiyi yakmaya çalıştığı, bu girişimin başarısız olması neticesinde camiye ve şahsıma ait araca sandalye ve çekiç gibi aletler ile zarar verdiği görülmektedir. Bu menfur saldırı neticesinde daha fazla birlikteliğe sahip olmamız bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Cami yönetiminde fedakârca çalışan arkadaşlarıma, birlik ve beraberlik noktasında göstermiş oldukları özenden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca saldırıyı ilk duydukları andan itibaren ilgi ve alakasını esirgemeyip yanımızda olan ve bizzat bizleri ziyaret eden Nürnberg Başkonsolosumuz Fatma Taşan Cebeci hanımefendiye ve Din Hizmetleri Ataşemiz Necmettin Saydan hocama, cemaatim ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum.”

Camiye çirkin saldırı Önce yakmaya çalıştı...

Camiye çirkin saldırı Önce yakmaya çalıştı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!