Büyükelçi ve Başkonsolos Big Chefs patronlarını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi ve Başkonsolos Big Chefs patronlarını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 10:39

Merkezi Hollanda’nın Denbosch şehrinde olan Edelstaal Group Inernational Simtronic şirketini; TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve TC Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ziyaret etti. İftar öncesi gerçekleşen ziyarette, HorecaBond Nederland (Restorantcılar Birliği Nederland) üyeleri, iş insanları, girişimciler, politikacılar, avukatlar ve doktorlar yer aldı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA söz alan ev sahibi Edelstaal Group Inernational Simtronic ve Orka Hotels Yönetim Kurulu CEO’su Ertan Torunoğulları, “Merkezi Hollanda’nın Denbosch şehrinde olan Edelstaal Group Inernational Simtronic şirketi 42 senedir, Avrupa’nın güvenilir markası olan Simtroniç mutfak tencerelerinin pazarlamasını yapmaktayız. Simtronic marka tencerelererinin üretildiği fabrikaya ortağız. Avrupa genelinde evlerde yapılan pazarlamada 650 pazarlamacı bayan ve bay mevcuttur. Torunoğulları ailesi olarak Avrupa’da kazandıklarımızla Türkiye’ye turizm ve inşaat sektörüne yatırımlar yapmaktayız. 14 tane hotelimiz 200’e yakın havuzlu villalarımızla turizmde söz sahibiyiz. Hollanda’da Belçika’da Mado, Big Chefs restoranlarını açarak Türkiye’nin lezzetlerini Avrupa’ya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Büyükelçi ve Başkonsolos Big Chefs patronlarını ziyaret etti

Büyükelçi ve Başkonsolos Big Chefs patronlarını ziyaret etti
‘DUR’ DEMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ
Hollanda’da yaşanan sorunları dile getiren Avukat İsmet Özkara ise “Ankara Anlaşması’nın iptal maddesi olmasına rağmen sözde hukuk devleti Hollanda bu anlaşmayı tanımak istemiyor ve Avrupa Adalet Divanı’nın kararlarını hiçe sayıyor. Hollanda devletine ‘dur’ demek için imza kampanyası başlatıyoruz. Aynı zamanda imzaları Avrupa Komisyonu’na da göndereceğiz. AB Komisyonu Hollanda devletinin Avrupa Adalet Divanı’nın sevkini isteyeceğiz. Türklere mecbur kılınan aile birleşimi sınavı Japonlardan, Kanadalı’dan, Romen vatandaşlardan istenmiyor. Bu yanlış karara göz yummamalıyız. Başlattığımız imza kampanyasında toplayacağımız imzalarla Avrupa Komisyonu’na başvurarak bu yasanın kaldırılması talebinde bulunacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

 ‘TÜRK ŞEF AŞÇILARA CİDDİ İHTİYAÇ VAR’
HorecaBond Nederland Başkanı Tarık Saki, “600 yıllık Osmanlı mutfağı dünyada maalesef hak ettiği yeri almıyor. Türk mutfağının sadece döner kebap, lahmacun ve baklava olmadığını tüm dünyanın bilmesi gerek. Türlü türlü meşakkatle hazırlanan ve bir o kadar da lezzetli olan yöresel yemeklerimiz var. Lakin bir İtalyan, Fransız, İspanyol ve Yunan yemekleri kadar tanınmıyor maalesef. Hedefimiz öncelikle Türk mutfağını dünyanın en iyi mutfağı olduğuna kanıtlayıp, diğer mutfaklar ile de sentez haline girmektir. Bunu başarmak için de özellikle Michelen yıldızlı Türk şef aşçılarına ciddi bir ihtiyaç var. Horecabond Nederland olarak gerek bu tür şef aşçılarına, gerek gastronomide çalışan diğer elemanlara eğitim sağlamayı arzuluyoruz. Bünyemizde bulunan Hollanda’da en görkemli restoranlar arasında olan arkadaşlarımız her türkü desteği vermeye hazır. Lakin bunu sağlanmamız için de Türkiye’de yetişmiş insanlara da Hollanda’da ihtiyacımız var, fakat Hollanda’da oturum izni almaları geçen yıl yapılan yasa düzenlemeleri sebebiyle bir hayli zorlaştı” diye konuştu.

‘GASTRONOMİNİN ÖNEMİ YABANA ATILAMAZ’
TC Lahey Büyükelçisi Selcuk Ünal da, “Horecabond’un önemini vurgulamak isterim, sizleri dernek olarak tebrik ederim, zira önemli bir açığı ele alarak, Hollanda’da göçmen asıllı olup, otel, restoran ve kafeterya (Horeca) derneğimi kurup ve özellikle Türk mutfağını tanıtmayı arzulamanız beni ihya etti. Diplomaside görüldüğü üzere ülkeler arası belki birçok mesele ele alınır, fakat konu yeme ve içme olunca, birçok meselenin çözümü bunun üzerine inşa edilir. Kültürel zengilinliğin bir parçası olan gastronominin önemi hiç de yabana atılmayacak cinstendir. Konu çeşitleriyle ve hoş tatlarıyla bildiğimiz Türk mutfağı olunca, önemi benim için daha da artıyor. O yüzden mutfağımızı birçok etkinliklerde tanıtmamız lazım. Özellikle Hollandalıların ve diğer uyrukların uğradığı fuarlar ve festivallerde yer alarak tanıtımlarınızı yapmalısınız. Bu konuda Horecabond Nederland’a Büyükelçilik nezdinde gerek tüm desteğimizi vermeye hazırız. Türkiye’nin ve mutfağının tanıtımı yapmanız bizleride memnun etmektedir” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!