Bu yıl Avrupa hacılarını Suud götürecek

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl Avrupa hacılarını Suud götürecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 10:39

Suud Hac Bakanlığı Avrupa’dan 2022 yılı hac ibadeti organizasyonunu kendilerinin yapacağını açıkladı. Avrupa, Amerika, Kanada ve Avusturalya’dan hacca gitmek isteyenler, Suud-i Arabistan Hac Bakanlığı’na online olarak başvurarak kayıt yaptıracaklar. Konuyla ilgili yeni uygulamanın ayrıntılarını Hürriyet gazetesi Avrupa’da Hac ve Umre hizmeti veren kurumlara dayanarak tespit etti.

Haberin Devamı

BU sene ilk kez Suud Hac Bakanlığı tarafından bir uygulama denenecek. Buna göre Avrupa, ABD, Kanada ve Avusturalya’dan hac organizasyon şirketleri hacı adaylarını kutsal topraklara götüremeyecekler. Her hacı adayı kendisi bu sisteme müracaat ederek kaydını yaptıracak. Başvuru yapanların içerisinden 22-25 bin aday kura çekilerek belirlenecek. Bir hac organizasyon yetkilisi bu yılki yeni uygulamanın çok zor bir dönemde üstelik dar bir zamanda deneneceğini pek çok sıkıntıya kapı aralayacağını belirterek şunları söyledi: “Suud-i Arabistan Hac Bakanlığı bu sene için Avrupa, ABD, Kanada, Avusturalya ülkelerinden online hac başvuru platformlarından talep edenlere hac hizmetlerini kendilerinin vereceğini duyurdu. Bu uygulama bu sene denenecek benim kanaatim bundan sonraki yıllarda bu sistemin devam etmeyeceği kanaatindeyim ancak bu sene bu denenecek. İşin diğer boyutu uygulama gerçekleşirse işin bu yılki mali külfeti ayrı bir sorun. Suud hükümeti Arafat Müzdelife ve Mina hizmetleri için sadece 4 bin euro civarında bir ücret istiyor, bunun içerisinde uçak otel konaklama vs. dahil değil. Bizim de aldığımız duyumlara göre bu yıl hac maliyetinin 8-9 bin euro civarında bir rakamı bulabileceği söyleniyor. Son dakika gelişmesi olmaz ise son durum bu.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE VE İSLAM ÜLKELERİ MUAF
Tabii bu uygulama yukarıda ismi geçen ABD, Avrupa, Avusturalya ve Kanada için geçerli. Türkiye benzeri İslam ülkeleri kendileri her seneki gibi organizasyonlarını kendileri yapacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!