‘Bu ülkenin ayrılmaz bir parçasısınız’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu ülkenin ayrılmaz bir parçasısınız’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 12:12

Nürnberg’de yaşayan iş insanı Ahmet Can ve eşi Nesrin Can, Erlangen Friedrich Alexander Üniversitesi ve Stuttgart Luf-und Raumfahttechnik Üniversitesi’nden mezun olan ve liseyi bitirerek üniversiteye girmeye hak kazanan Türk gençleriyle yemekte buluştu.

Haberin Devamı

GENÇLERİN, geleceğin güvencesi olduğunu belirten Ahmet Can, yemeğin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aklın ve bilimin egemen olduğu, bilginin insanlığın hizmetine sunulduğu, özgür düşüncenin yaratıcı düşünceye dönüştürüldüğü evrensel kurum olan üniversitelerin kapılarından geçmiş siz eğitimli gençlerimiz, geleceğimizin güvencesidir. Üniversite sonrası yapacağınız yeni çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Çocuklarımızı öğretmen, mühendis, avukat, hâkim, doktor, polis gibi dikkat çekici mesleklerde görmek bizleri gururlandırıyor. Meslek sahibi gençlerimizin sayısının arttığının görülmesi, diğer gençlerimize örnek teşkil edecektir.”

‘Bu ülkenin ayrılmaz bir parçasısınız’
‘KÜLTÜR HAZİNESİ BARINDIRIYORSUNUZ’
Gençlerle buluşma yemeğine katılan Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar da kendisinin de Nürnberg’de İletişim Akademisi’ni bitirdiğini ve akademisyen-iş insanı olarak topluma hizmet verdiğini söyledi. Bayraktar, “Siz ‘göç arka planı’ olan değil ‘göç ön planı’ olan insanlarsınız. Rakiplerinizden en az bir dil daha fazla konuşmaktasınız. İçinizde başka bir kültür hazinesi barındırıyorsunuz. Çocuklarımız ve gençlerimiz artık bu ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Hedeflediğiniz yolunuzda yürümeye, ilerlemeye devam edin. Uzun zamandır bu topluma entegre olmuşsunuz. Bu ülkeye uyum artık sizler için mesele değil. Sizler artık yaşadığınız toplumu şekillendirecek akademik kariyerli gençlerimizsiniz” dedi.
Mezuniyeti hak edebilmek için ailelerinden, arkadaşlarından ve toplumdan büyük destek gördüklerini belirten gençler de birinci ve ikinci kuşak neslin verdiği emekler için teşekkür ettiler. “Yaşadığımız bu ülkede ana dilimizi ve ailemizle birlikte bizlerin karşılaştığı zorlukları, gelenek ve göreneklerimizi unutmadan göçmenleri en iyi şekilde temsil edeceğiz” diyen gençler, Can ailesine de teşekkür etti.
‘Bu ülkenin ayrılmaz bir parçasısınız’
‘Bu ülkenin ayrılmaz bir parçasısınız’

 

BAKMADAN GEÇME!