Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 12:09

‘Son Nesil’ iklim aktivistleri, hafta sonunda Almanya’nın çeşitli kesimlerinde yeniden sokaklara çıkarak protesto gösterileri düzenledi.

Haberin Devamı

‘Greenpeace’ ve ‘Fridays for Future’ (Gelecek için her cuma) örgütleri öncülüğünde düzenlenen gösterilerde, bu kez farklı bir tutum sergilendi. Önceki dönemlerde düzenlenen gösterilerde ‘Son Nesil’ aktivistleri yerlere yatarak ellerini asfalta tutkalla yapıştırıp trafiği bloke ediyordu. Aktivistler bu sefer güle oynaya yürüyüp slogan atmayı tercih ettiler. Başta Berlin, Münih, Köln, Bremen, Karlsruhe, Leipzig, Stuttgart gibi büyük kentler olmak üzere Almanya’nın farklı kesimlerinde düzenlenen gösterilere katılım bilinçli olarak sınırlı oldu. Başkent Berlin’in eski Doğu-Batı Berlin’i birbirine bağlayan Varşova Köprüsü’nde düzenlenen gösteriye 300’e yakın kişi katıldı. Göstericiler, Varşova Köprüsü’nün bitişiğindeki banliyö tren istasyonunu bloke etme girişiminde bulunsalar da polisin zamanında müdahalesiyle buna izin verilmedi. Tepki gösteren bazı eylemcilerin geçici olarak gözaltına alındığı, ancak kimlikleri belirlendikten sonra serbest bırakıldıkları açıklandı. Almanya’nın diğer kentlerinde yapılan gösteriler sırasında da ciddi olaylar yaşanmadı. Bazı bölgelerde kendilerini yapıştırmadan yolları bloke eden göstericilere de polis müdahale etti.

Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler

Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler

Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler

Bu kez sadece slogan atıp yürüdüler

Ellerinde “İklim krizi toplumun en büyük sağlık krizidir”, “İklim krizi kaçınılmaz”, “Elinizi kalbinize koyun, şimdi adalet zamanı”, “Demokrasinin dürüstlüğe ihtiyacı var” yazılı pankartlar taşıyan aktivistlerin halkın tepkisini çekmemek için yöntem değiştirdikleri, bu gösterileri önümüzdeki haftalarda da düzenli bir şekilde sürdürecekleri açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!