Bu kez depremzedeler için söyledi

Güncelleme Tarihi:

Bu kez depremzedeler için söyledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 10:52

Almanya’da ‘Voice of Germany’ (O Ses Almanya) şarkı yarışmasıyla Türkiye ve Almanya’da üne kavuşan Zeynep Avcı, iki yıl aradan sonra özel bir konserle Berlin’de sahne aldı. Zeynep, kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği, ‘Umut Ol’ adlı gecede duygu yüklü şarkılarını bu sefer depremzedeler için söyledi. Berlinli iş insanları Şenol ve Ali İnce kardeşlerin yeni hizmete açtığı SolWo Lounge’ta verilen konsere çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

İLK şarkısından sonra misafirlerine hitap eden Zeynep, konuşması sırasında oldukça heyecanlandı. Heyecanını saklamayan Zeynep, derin bir nefes aldıktan sonra, “22 yıldır bu kadar heyecanlanmadım” dedi. Zeynep. ‘Voice of Germany’ macerasından sonra Berlin’de konserlerine ara veren Avcı, “İki yıl aradan sonra Berlin’de, kendi evimde, kendi aileme söylemek, böyle bir güne nasipmiş. Bugün acı bir olay için toplandık. Depremde hayatta kalanlara destek için buradayız. 22 yıldır kalbime işleyen duygu yüklü şarkıları seçtim” dedi. Konserden elde edilen gelirin Malatya’daki depremde yıkılan bir köye bağışlanacağını belirten Zeynep Avcı, bundan sonra yardımların devam edeceğini söyledi. Sezen Aksu hayranı olan Zeynep, konserin ikinci bölümünde Sezen Aksu’nun duygu yüklü şarkılarını seslendirdi. Zeynep’in arkasında sahne alan müzisyenlerin bazılar da Türkiye’den geldi.

Haberin Devamı

Bu kez depremzedeler için söyledi

‘BUNDAN SONRA YOL UZUN’
Konseri izleyenler arasında Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök de yer aldı. Berlinlilerin gösterdiği dayanışmayı öven Yücekök, “Buradan güzel dayanışmayı sergilediği için tüm Berlinlilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra yol uzun ve aşama aşama ihtiyaçlar değiştikçe yardımlarınızın devam etmeni bekliyoruz” dedi.
Giriş bileti kişi başına 200 Euro’dan satılan konserde ayrıca verilen arada bir de açık artırma gerçekleştirildi. Aralarında depremzede çocukların çalışmalarının da bulunduğu 20’ye yakın yağlı ve sulu boya tablolar, açık artırmayla satıldı. Bir eser için en çok teklifi ise Ergo sigorta temsilcilerinden Nilüfer Kaya yaptı. Nilüfer Kaya bir tabloyu 1700 Euro’ya satın aldı.

Bu kez depremzedeler için söyledi

Hertha BSC futbolcularının imzaladığı bir forma da 700 Euro’ya alıcı buldu. Son açık artırmada ise Sommelier (şarap uzmanı) Ahmet Tosun’un kendi markası olan Vin to Sun’ın, ödüllü iki şişe şarabı satıldı. Konserde, depremzedeler için yaklaşık 40 bin Euro toplanırken, bunun 19 bin Euro’su açık artırmadan elde edildi.

Haberin Devamı

Bu kez depremzedeler için söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!