‘Bu bizim savaşımız değil’ isyanı

Güncelleme Tarihi:

‘Bu bizim savaşımız değil’ isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 11:11

Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’nın yanında yer alarak Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Almanya’da, hükümetin Ukrayna’ya destek politikasına eleştiri geldi. Doğu Almanya’daki Zanaatkarlar Odası Derneği, Başbakan Olaf Scholz’a mektup yazarak “Ukrayna için yaşam standardını feda etmek istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DOĞU Almanya’daki Zanaatkârlar Odası Derneği, Başbakan Olaf Scholz’a gönderdiği mektupta, Rusya’ya yönelik tüm yaptırımlara son verilmesi çağrısında bulundu. 16 derneğin bir araya gelerek imzaladığı mektupta, “Büyük çoğunluk Ukrayna için zor kazandıkları yaşam standartlarını feda etmeye istekli değil” ifadeleri yer aldı. Spiegel dergisinde yer alan habere göre dernekler üyeleriyle yaptıkları görüşmeler sonrası böyle bir çağrı yaptıklarını belirtti. Mektupta, “Zanaatkârlar olarak müşterilerimizle yaptığımız birçok görüşmeden biliyoruz ki, büyük çoğunluk Ukrayna için zor kazandıkları yaşam standartlarını feda etmek istemiyor. Bu bizim savaşımız da değil!” ifadeleri yer alıyor. Scholz’a doğrudan seslenen imzacılar, “Almanya’yı yıkıma sürükleyen Başbakan olmak istiyor musunuz? Ülkenizi gerçekten feda etmek istiyor musunuz?” soruları yöneltti.

Haberin Devamı

‘ÜLKEMİZ İÇİN ENDİŞELİLER’
Zanaatkârlar Odası Bölge Birliği, mektubunda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını ciddi bir suç ve “BM Şartı’nın 2. Maddesi’nin açık bir ihlali” olarak değerlendirirken, “Ancak bununla birlikte, insanlar çocukları ve torunlarının geleceği için endişeliler, işletmelerimizin hayatta kalması ve ülkemiz için endişeliler” denildi. Mektupta Ukrayna da eleştirildi. Ukrayna’nın kusursuz bir demokratik devlet olduğunun söylenemeyeceği vurgulanan mektupta, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün bir yayınına atıfta bulunarak, ülkenin 2021 yılında yolsuzlukta 122. sırada yer aldığı ve başka hiçbir Avrupa ülkesinin daha kötü durumda olmadığı belirtildi. Başbakana hitaben yazılan yazıda, “Ve siz bunun için Almanya’yı riske atmak mı istiyorsunuz?” denildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!