Bölgeye yardımlar devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Bölgeye yardımlar devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 11:07

Heilbronn kentindeki DİTİB Merkez Camisi, Ramazan hazırlıklarına başladı. Ramazan süresince yönetim kurulu kararıyla, depremzedeler için gerekli fitre ve zekâtlar toplanacak, bölgede yardıma muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize el destekler devam edecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Baden Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn kentindeki DİTİB Merkez Camisi hocaları Selman Soylu, Eyüp Yoldan ve yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 11 ayın sultanı Ramazan ayı süresince her gün 6 ailenin 250 Euro ödeyerek Müslüman vatandaşlara ve ihtiyacı olan gayrimüslimlerin de hidayetine bir vesile olarak ayrım gözetmeksizin iftar yemeği çıkartılacak. Ramazan ayı boyunca depremzedeler ve sel felaketinde mağdur olanlar unutulmayacak, fitre ve zekâtlar bölge halkı için toplanacak. Ayrıca Ramazan ayı süresince öğle namazından önce sohbet ve öğle namazı sonrası erkekler için mukabele, öğle namazı öncesi kadınlar için mukabele ve cumartesi günleri kız ve erkek öğrencileri için dersler ve sohbetler olacak.

6 ADET KONTEYNER ALDIK
Cami yönetiminden yapılan açıklamada, “Depremzedeler için özel kampanyalar düzenleyeceğiz. Bölgeye 6 adet konteyner aldık ve yeni konteyner siparişlerimiz devam edecek. Ramazan, rahmet ve bereket ayı. Efendimiz buyuruyor ki, “Ramazan geldiği zaman cennet kapıları sonuna kadar açılır, cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar da zincire vurulu’. Bu da Allah’ın bizlere bir rahmetidir. Ramazan huzur ve dinginliktir, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmak için esenliktir. Bu rahmet ayını güzel değerlendirip, Rabbimizin rızasına kavuşmuş oluruz inşallah” denildi.

Haberin Devamı

Bölgeye yardımlar devam edecek
Eyüp Yoldan

Bölgeye yardımlar devam edecek

Selman Soylu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!