Boateng davası yeniden görülecek!

Güncelleme Tarihi:

Boateng davası yeniden görülecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 11:02

Bavyera Yüksek Mahkemesi, kız arkadaşına yönelik hakaret ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan ünlü futbolcu Jérôme Boateng’in (35) saldırı ve hakaret suçlarından aldığı mahkûmiyet kararını bozdu. Mahkeme, eski milli futbolcunun, savcılığın ve davacı tarafın temyiz başvurusunu kabul etti ve davayı Münih Birinci Bölge Mahkemesi’ne geri gönderdi. Dava şimdi tüm detaylarıyla yeniden görülecek.

Haberin Devamı

YAPILAN itirazı değerlendiren Bavyera Yüksek Mahkemesi, kararı veren Münih Birinci Bölge Mahkemesi Başkanı’nın yaptığı bir hukuki hataya dikkat çekti. Mahkeme başkanının savunmanın kendisine karşı ön yargı başvurusunda bulunmasının ardından, başvurunun reddedilmesi kararına bizzat kendisinin de dahil olduğu belirtildi. Bunun da yeni bir yargılama yapılmasını gerektiren bir hukuk ihlali olduğu kaydedildi. Mahkeme sözcüsü Laurent Lafleur, “Bu, kararın iptal edilmesine yol açması gereken ciddi bir usul hatasıydı” dedi. Geçen yıl ekim ayında Münih Birinci Bölge Mahkemesi, Boateng hakkında, Karayip tatilinde eski kız arkadaşına saldırdığı gerekçesiyle her biri 10 bin Euro olmak üzere 120 günlük para cezasına yani toplam 1.2 milyon Euro para cezası vermişti.

Haberin Devamı

ŞOK EDİCİ DERECEDE ADALETSİZ
Boateng’in avukatı Leonard Walischewski kararın öncelikle bu nedenle bozulmasını talep etmişti. Yargılamanın şok edici derecede adaletsiz olduğunu belirten Walischewski, “Mahkeme başkanı tarafsız değildi, bağımsız değildi” derken “Usule aykırı ve keyfi davranmakla” suçladı. Yüksek mahkemenin kararının ardından Boateng’in “Çok rahatladığını” söyleyen Walischewski, müvekkiline kararın bozulduğunu hemen bildirdiğini söyledi. Ancak Yüksek Mahkeme, savcılığın ve davada ortak davacı olan Boateng’in eski kız arkadaşının temyiz başvurusunu da onayladı. Savcılık ve davacı, bölge mahkemesinin “Çelişkili ifadeleri karşılaştırmadığını” belirterek itiraz etmişti. Boateng’in eski kız arkadaşının avukatı Carolin Lütcke de karardan memnun olduklarını açıkladı ve “Temyiz başvurumuz üzerine cezanın bozulacağı ve sanık için 120 günlük cezadan önemli ölçüde daha kötü olabileceği kararından çok memnunuz” dedi. Çünkü fiziki şiddet sonucu oluşacak tehlikeli bedensel hasar durumunda, altı aydan fazla hapis cezası olabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!