‘Biz aptal mıyız?’

Güncelleme Tarihi:

‘Biz aptal mıyız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 08:50

Koronavirüs nedeniyle sıkıntılar yaşayan Avrupa’da normalleşmeyle beraber liglerde de heyecan başlıyor. İtalya ve İspanya’da kesinleşen tarihler, Premier Lig’de kulüplerin anlaşması ve Almanya’da maçların sorunsuz ilerlemesi herkesi umutlandırıyor. Fransa’da ise L’Equipe ‘Biz aptal mıyız’ diyerek iptal kararına sert tepki koydu

Haberin Devamı

‘Biz aptal mıyız’
Koronavirüs nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Avrupa’da normalleşme süreciyle beraber futbol maçları da başlıyor. Avrupa’nın 5 büyük liginde heyecan yeniden artıyor.Almanya’da Bundesliga’da başlayan karşılaşmalarda herhangi bir sorun yaşanmaması herkesi umutlandırıyor. İtalya ve İspanya’da da tarihlerin kesinleşmesi bir diğer olumlu karşılanan gelişme oldu.
‘Biz aptal mıyız’
İspanya; 11-12 Haziran’da İtalya da 20 Haziran’da santraya inecek. İngiltere’de de Premier Lig için 17 Haziran tarihinin seçilmesi heyecanı ikiye katladı.
‘Biz aptal mıyız’

Ligi daha önce iptal edilen Fransa’da da bu durum tepkiyle karşılandı. Ünlü L’Equipe Gazetesi, dünkü manşetinde diğer 4 büyük ligin hazır olduğunu kendilerinin iptal edildiğini duyurup, ‘Biz aptal mıyız’ dedi.
‘Biz aptal mıyız’

İspanya’da Marca ve AS gazeteleri özel yayınlarla dün manşete çıktı. İspanya’da basketbolun da 17 Haziran’da başlayacak olması ülkede moralleri artırdığı aktarıldı.İtalya’da da La Gazzetta Dello Sport, Tuttospor ve Corriere Dello Sport, manşetlerini ‘İtalya’da futbol dönüyor’ başlığıyla müjdeledi. Ayrıca 2020-21 sezonu başlangıç tarihleri de belirlendi. İspanya, İtalya ve İngiltere’de 12 Eylül tarihi yeni sezonun başlangıcı olarak değerlendirildi. Almanya’da ise yine erken bir tarih olarak, ya ağustos ayının son 2 haftası ya da eylül ayının ilk haftası arasında bir tarih düşünülüyor.
‘Biz aptal mıyız’
Polonya’da seyircili maç
Polonya futbol liglerinde karşılaşmalara, 19 Haziran’dan itibaren stat kapasitelerinin yüzde 25’i oranında seyirci alınacak. Başbakan Mateusz Morawiecki, “Seyircilerin statlara dönüş tarihi olarak 19 Haziran’ı belirledik. Bu tarihten itibaren statlara kapasitelerinin yüzde 25’i oranında seyirci girebilecek” ifadelerini kullandı.
‘Biz aptal mıyız’
Hollanda’ya şok ‘Risk yoktu’
Futbolu iptal eden ülkelerden Hollanda’yı şoke eden bir haber geldi. Hollanda Futbol Federasyonu Doktoru Edwin Goedhart, maçların risk taşımadığını anlattı.Fox Sports’a konuşan doktor Goedhart, “482 tane maçı seyrettik. Bunları analiz ettik. Oyuncuların birbirine enfekte etme ya da bulaştırma ihtimallerini değerlendirdik. Ancak analizlerimize göre futbol maçlarında virüsü bulaştırma ihtimalini çok düşük bulduk” dedi.
‘Biz aptal mıyız’
Japonya’da 4 Temmuz
Koronavirüs nedeniyle şubat ayından bu yana ertelenen Japonya’da J1 League, 4 Temmuz’da yeniden başlayacak. Japonya Futbol Federasyonu, OHAL’in kaldırılmasının ardından futbol liglerinin yeniden başlatılması yönünde karar alındığı belirtildi. J1 League’in 4 Temmuz’da, 2. ve 3. futbol liglerinin ise 27 Haziran’da seyircisiz olarak başlayacağı aktarıldı.
‘Biz aptal mıyız’
Yeni taraftar modelleri
Avrupa’da futbola dönen ülkeler Danimarka ve Çekya’da seyircisiz maçlara yeni tribün modelleri üretildi. İlk olarak Danimarka’da önceki gün yeniden başlayan lig mücadelesinde Aarhus kulübü evinde Randers’la oynadığı maçta sanal taraftar kullandı.Tribünlere yerleştirilen dev ekranlara zoom üzerinden 200 kadar taraftar 90 dakika boyunca bağlandı. Taraftarların mesajları, reaksiyonları ve tezahüratları yayınlandı. Çekya’da da arabalarla karşılaşma seyredildi. Viktoria Plzen’in Sparta Prag’a 2-1 yenildiği maçta taraftarlar otoparktaki dev ekranda maçı arabalarından izledi.

BAKMADAN GEÇME!